Εθνικό Θέατρο: Στην Επίδαυρο με Καλαβριανό και Ξάφη το 2022.

0

Ακρόαση για τη «Μήδεια» του Μποστ και τον «Αίαντα» του Σοφοκλή ανακοινώνει η πρώτη σκηνή της χώρας.

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε τις δύο παραγωγές, μια κωμωδία και μια τραγωδία, που θα παρουσιάσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2022. Ο Γιάννης Καλαβριανός θα σκηνοθετήσει τη «Μήδεια» του Μποστ, ενώ ο Αργύρης Ξάφης θα ανεβάσει στη σκηνή τον «Αίαντα» του Σοφοκλή.

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητά επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 40 ετών για τις ανάγκες του Χορού στο σατιρικό έργο που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Καλαβριανός. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 17 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, ενώ οι υποψήφιες ηθοποιοί θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 5 έως και 9 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχουσες θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους από το ελληνικό ή το ξένο ρεπερτόριο, το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν υποκριτικά σε ένα απόσπασμα από έμμετρο (δεκαπεντασύλλαβο) έργο (το οποίο θα σταλεί σε όλες τις συμμετέχουσες της πρώτης φάσης προκειμένου όποια υποψήφια το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2022.

Για τη δεύτερη καλοκαιρινή του παραγωγή, το σοφόκλειο δράμα που θα σκηνοθετήσει ο Αργύρης Ξάφης, αναζητώνται επαγγελματίες ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας έως 30 ετών, ανεξαρτήτως φύλου. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί από 14 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν στους υποψήφιους που θα επιλεγούν), ενώ οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση από 11 έως 16 Ιανουαρίου. Στην πρώτη φάση της ακρόασης όλοι οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στην κίνηση πάνω σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα ζητηθεί επιτόπου από την χορογράφο της παράστασης και σε ένα τραγούδι της επιλογής τους το οποίο θα ερμηνεύσουν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν στην υποκριτική (και αυτοσχεδιασμό), καθώς και σε ερμηνεία παρτιτούρας. Αναλυτικότερα: αντί μονολόγου θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν κάποιο ποίημα της επιλογής τους και θα κληθούν να ερμηνεύσουν μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη της παράστασης Κορνήλιο Σελαμσή (η παρτιτούρα θα σταλεί σε όλους τους υποψήφιους της πρώτης φάσης προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση). Η προετοιμασία της παράστασης προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου του 2022.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Κατάθεση βιογραφικών με δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) και για τις δύο ακροάσεις θα γίνεται από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email«ΑΚΡΟΑΣΗ-Α’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ» ή «ΑΚΡΟΑΣΗ- Β΄καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ» ανάλογα με την ακρόαση ενδιαφέροντός τους. Στην περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις δύο ακροάσεις σημειώνετε στο θέμα «ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-Α’ & Β’ καλοκαιρινή παραγωγή ΕΘ».

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά. Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες.

Αφήστε μια απάντηση