Κορονοϊός: Τέλος το πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης – Οι εξαιρέσεις.

0

Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης από κορονοϊό, ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα, επεσήμανε ότι αυτό είχε αποφασιστεί από την επιτροπή των ειδικών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα ανθρώπων. Προϋπόθεση χορήγησης θα είναι να έχουν εμβολιαστεί ήδη με το μονοδοσικό ή τις δύο δόσεις και να εκκρεμεί η επαναληπτική τους δόση.

«Κατανοούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα για κάποιους ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους, είτε με Johnson & Johnson, είτε με τις δύο δόσεις και τη στιγμή που πάει να εκπνεύσει το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, διότι πρέπει να κάνουν το booster τους, είχαν μια νόσηση και εφόσον είχε προϋπάρξει προηγούμενη νόσηση είναι η δεύτερη λοίμωξη. Ειδικά σε αυτή την ομάδα ασθενών, είναι κάτι καθαρά διοικητικό και θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Όποιος έχει κάνει την booster δόση εμβολίου δεν χρειάζεται το πιστοποιητικό νόσησης εάν κολλήσει κορονοιό» κατέληξε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Αφήστε μια απάντηση