Βήμα – βήμα η διαδικασία για τα 13,2 ευρώ τον μήνα – με το κινητό στο πρατήριό.

0

Πώς θα δηλώνουμε το αυτοκίνητό μας στην ειδική πλατφόρμα και πώς θα παίρνουμε την έκπτωση των 22 λεπτών ανά λίτρο στο βενζίνη.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, η ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων θα εκδοθεί για τον Απρίλιο και για αυτούς που δεν έχουν smartphone, το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Τα ποσά της επιδότησης

Η επιδότηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως το οποίο ισούται σήμερα με περίπου 22 λεπτά το λίτρο. Αν για παράδειγμα, η τιμή είναι 2,05 ευρώ, ο οδηγός θα πληρώνει 1,83 ευρώ το λίτρο.

Ως εκ τούτου, η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε 13,2 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα 16,2 ευρώ για τους κατοίκους των νησιών.

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε 35 ευρώ στα νησιά.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα και κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι είτε ο μοναδικός ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης του οχήματος. Για τα οχήματα leasing, θα πρέπει να υπάρχει σε ισχύ συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Το όχημα θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει να μην έχουν κατατεθεί οι πινακίδες του, να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας και να έχει σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στη πλατφόρμα για την Ηλεκτρονική Κάρτα Καυσίμων που θα ανέβει στο gov.gr, ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει τα στοιχεία του οχήματος για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση.

Μετά την εγγραφή, θα “κατεβάζει” τη σχετική εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο και όταν επισκέπτεται το πρατήριο καυσίμων θα σκανάρεται το QR code. Όσοι δεν διαθέτουν smartphone, το ποσό της επιδότησης θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν δηλώσει.

Όταν συμπληρωθούν τα 60 λίτρα για κάθε μήνα, δεν θα είναι δυνατή η επιδότηση για επιπλέον καύσιμο. Ο οδηγός θα μπορεί να λάβει επιδότηση ξανά από την 1η του επόμενου μήνα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ για τις αυξήσεις στα καύσιμα, για τον Απρίλιο.

Αφήστε μια απάντηση