Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας» στο Γυμνάσιο Λυγουριού.

0

Σε συνέχεια των διαδικτυακών συναντήσεων με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, το Γυμνάσιο Λυγουριού σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα ζωής», πραγματοποίησαν με επιτυχία την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας».

Οι εισηγήτριες, κα Αγγελική Μπαβέλλα, ψυχολόγος και η κα Ιωάννα Καββεζού,  κοινωνική λειτουργός ανέπτυξαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τις εξαρτήσεις και τους κινδύνους της εφηβικής ηλικίας, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και οι ναρκωτικές ουσίες.

Αρχικά, αναλύθηκαν  διεξοδικά τα αίτια που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν τους εφήβους στις εξαρτήσεις. Συμπληρωματικά, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες προστασίας των εφήβων, όπως η καλλιέργεια  της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας προκειμένου οι έφηβοι ν’ απορρίψουν ανάλογες επιλογές.

Όσον αφορά στον ρόλο των γονέων στη διαχείριση των εξαρτήσεων αλλά και στην πρόληψη, οι εισηγήτριες τόνισαν τη σημασία της καλής επικοινωνίας με τα παιδιά τους και την ψυχική τους ενδυνάμωση. Μετά την παρουσίαση του θέματος ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η υπεύθυνη ομάδα για τις σχέσεις σχολείου-οικογένειας

Γκάτζιου Δήμητρα

Κατσαρού Αγγελική

Καχριμάνη Μαρίνα

Κρέκα Αναστασία

Μουφλούζη Ιωάννα

Αφήστε μια απάντηση