Η Φυσική του πώς να κερδίζεις στο τσούγκρισμα των αυγών (by Panagiotis Tsolis)

0

Μιας και σήμερα παραδοσιακά βάφονται τα αυγά του Πάσχα ας δούμε το κορυφαίο ερώτημα που έχουμε όλοι μας το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ μετά την Ανάσταση, που είναι πως θα κερδίσουμε στο τσούγκρισμα των αυγών!

Τι αυγό να διαλέξω, μικρό, μεσαίο ή μεγάλο; Να χτυπήσω με δύναμη ή πολύ σιγά?

Όπως πάντα έτσι και εδώ η φυσική θα δώσει την λύση!

Με τον Κωνσταντίνο διαθέσαμε παρά πολύ χρόνο και κάναμε πολλά πειράματα, ώστε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο κρούσης των αυγών, για να κερδίσει κάποιος.

Ορίστε τα αποτελέσματα:

Αρχικά, διαλέξτε μεσαίο αυγό. Τα μεγάλα αυγά δεν έχουν τόσο δυνατό τσόφλι, σε σύγκριση με τα μεσαία. Επίσης, προσέξτε το αυγό σας να μην έχει μυτερή κορυφή, αλλά καμπύλη, ώστε να κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια η δύναμη που δέχεται.

Πρέπει να βρούμε το πιο συμπαγές και σκληρό αυγό.Και γι’ αυτό υπάρχει το εξής πολύ απλό τέστ. Χτυπάτε την κορυφή του αυγού με ελαφρές αλλά γρήγορες κοφτές κινήσεις στα δόντια σας και ακούτε πολύ προσεκτικά τον ήχο! Όποιο κάνει τον πιο λεπτό ήχο είναι το καλύτερο.

Συνήθως τα καλύτερα αυγά υπάρχουν στα χωριά όπου οι κότες είναι μεγαλωμένες φυσικά.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πώς θα χτυπήσουμε. Σύμφωνα με τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, η δύναμη που θα δεχτεί το δικό μας αυγό θα είναι ίδια με αυτήν που θα ασκήσει. Προτιμήστε λοιπόν να χτυπήσετε με μέτρια δύναμη.

Όμως μεγάλη σημασία έχει το ΠΟΥ θα γίνει η κρούση.Το δίκαιο είναι να γίνει ακριβώς κορυφή με κορυφή (εκεί που υπάρχει η μέγιστη καμπυλότητα), αλλά αν γίνει κορυφή με λίγο πιο πλάι υπάρχει σοβαρό πλεονέκτημα.

Στην περίπτωση που χτυπούν το δικό σας αυγό, αγκαλιάστε το απαλά με το χέρι σας, ώστε η πίεση που θα του ασκείται στο εσωτερικό, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω, όταν χτυπηθεί το αυγό.(Μόνο μην το παρακάνετε και το σπάσετε).

Όταν δέχεστε την κρούση, προσπάθηστε να μην στηρίζεται σε κάποιο τραπέζι το χέρι που κρατάει το αυγό, αλλά να το έχετε στον αέρα. Την στιγμή που πάει να γίνει το χτύπημα κατεβάστε λίγο αργά το χέρι σας, σαν να ακολουθεί την κίνηση αυτού που χτυπάει.

Αυτοί είναι οι τρόποι για τη νίκη στο τσούγκρισμα των αυγών αλλά γράψτε αν έχετε και κάποιο δικό σας!

Καλή Ανάσταση με υγεία!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpanagiwtis.tsolis%2Fposts%2F5710952855601002&show_text=true&width=500

https://www.facebook.com/panagiwtis.tsolis

https://www.facebook.com/panagiwtis.tsolis

Αφήστε μια απάντηση