Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα self test των μαθητών στα σχολεία από 1η Μαΐου.

0

Τον οδικό χάρτη της χαλάρωσης των μέτρωνγια τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης.
Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε κατάργηση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης το διάστημα από 1η Μαΐου έως και 31η Αυγούστου, με το μέτρο να επανεξετάζεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα από την 1η Μαΐου θα σταματήσουν τα self test στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στους τομείς αυτούς τα τεστ θα καταργηθούν στις 31 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες στους κλειστούς χώρους, από τις 1 Ιουνίου, θα γίνουν προαιρετικές και στους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 
Επίσης από 1 Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών εστίασης και εμπορικών καταστημάτων με πληρότητα 100%.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα.

Αναλυτικά η κατάργηση των μέτρων:

  • Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
  • Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης πιστοποιητικού για είσοδο στη χώρα.
  • Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους.
  • Από 1η Μαΐου καταργούνται τα self test και η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο θα γίνει χωρίς τη διενέργεια τεστ.
  • Από 31 Μαΐου ως 31/8 επανέρχεται η πληρότητα στο 100% των εσωτερικών χώρων.

Αφήστε μια απάντηση