Την μικρή Εμμανουέλα «υιοθετήσε»μέσω της δράσης Make–A–Wish το Λύκειο Λυγουριού.

0

Όταν η συνείδηση μιλά και η ανθρωπιά γίνεται πράξη…

Δεν είναι τόσο τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο μας με προορισμό το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ουκρανία, που δοκιμάζεται από τη δίνη του πολέμου – η προσφορά έχει από μόνη της αξία μεγάλη. Είναι πιο πολύ η περηφάνια, η συγκίνηση και η κρυφή χαρά ότι πλησιάζει η ώρα που θα παραδώσουμε στον κόσμο μας ώριμους και ολοκληρωμένους πολίτες, ευαισθητοποιημένους, καλλιεργημένους, ενεργούντες.

Ιδιαίτερα όταν αναλάβαμε ως σχολείο να «υιοθετήσουμε» τη 14χρονη Εμμανουέλα μέσω της Δράσης Make–A–Wish, ώστε μια επιθυμία της να γίνει πραγματικότητα, ο ενθουσιασμός των παιδιών υπήρξε ασυγκράτητος και η λάμψη της προσδοκίας στο βλέμμα τους σχεδόν αφοπλιστική.

Γιατί όλα τα παιδιά χαίρονται όταν οι ευχές άλλων παιδιών πραγματοποιούνται. Και τα παιδιά μας είναι οι καθρέφτες των γονέων που τα ανέθρεψαν και των δασκάλων που τα καθοδήγησαν. Γονείς και εκπαιδευτικοί, καμαρώνουμε που η νέα γενιά ακολουθεί τον δρόμο της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, γιατί πάντα κάπου δίπλα θα υπάρχει ένα παιδί που θα αναζητά το χαμόγελο ή έστω μια αγκαλιά, και μια Ουκρανία που θα απλώνει το χέρι για βοήθεια…

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

Αφήστε μια απάντηση