Φ. Οψιμούλης : Κύριε πρώην πρόεδρε των σχολικών επιτροπών δεν θα ζητήσω συγνώμη από εσάς.

0

Είναι σίγουρα καλύτερα να απαντά κάποιος όχι άμεσα, σε κάποιες αναρτήσεις εις  βάρος του, και μάλιστα ειρωνικές, αφήνοντας το χρόνο να περάσει έτσι ώστε οι απαντήσεις που θα δώσει να είναι απαλλαγμένες από κάθε ψυχική φόρτιση ή εμπάθεια της στιγμής προκειμένου να μην είναι υπαίτιος  ρήξεων και δημιουργίας εχθρικού κλίματος.

Πράγματι τη Παρασκευή το πρωί και ώρα 8:10 ενημερώθηκα από το διευθυντή του σχολείου ότι είχε διακοπεί το ρεύμα στο δημοτικό σχολείο της Αρχαίας  Επιδαύρου. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο της Δ.Ε.Η. και τον ενημερώσαμε για το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό. Ο ίδιος έκπληκτος έδωσε αμέσως εντολή για επανασύνδεση της παροχής. Το ρεύμα συνδέθηκε στις 9:15 το πρωί. Αυτό για την  ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους μαθητές του Σχολείου της Αρχαίας Επιδαύρου, για την ολιγόλεπτη αυτή διακοπή και από τους συναδέλφους δασκάλους που όπως αναφέρετε  κύριε πρώην πρόεδρε της σχολικής επιτροπής  δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα και έβγαλαν τα παιδιά έξω.

Ας πάμε τώρα στα περίεργα αυτής της ενέργειας.

Κύριε πρώην πρόεδρε των σχολικών επιτροπών:

  • ΔΕΝ ξεχάσαμε να πληρώσουμε το λογαριασμό, όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε, αλλά οι λογαριασμοί σε όλα τα σχολεία το προηγούμενο μήνα ήταν δύο και τρεις φορές μεγαλύτεροι από ότι τους προηγούμενους μήνες με συνέπεια να περιμένουμε την επόμενη επιχορήγηση από το κράτος για να πληρωθούν. Μόνο σε δύο σχολεία δεν πληρώθηκαν και για πρώτη φορά μετά τα δύο χρόνια που έχω αναλάβει πρόεδρος.
  • ΔΕΝ πληρώσαμε κανένα λογαριασμό για να μας το επανασυνδέσουν όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε γιατί δεν διακόπτεται το ρεύμα σε δημόσια δομή και μάλιστα για μικρή οφειλή και μάλιστα σε λογαριασμό που έχει και τη ρήτρα αναπροσαρμογής (δικαστική απόφαση).
  • ΔΕΝ υπήρχε καμία τηλεφωνική επικοινωνία ούτε με τη σχολική επιτροπή ούτε με το διευθυντή του σχολείου για τη διακοπή.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν πήγε ο υπάλληλος της Δ.Ε.Η. ως όφειλε την ώρα που η δομή είναι ανοικτή να διακόψει το ρεύμα ΑΛΛΑ μπήκε ως κλέφτης πηδώντας την περίφραξη του σχολείου την ώρα που εκπαιδευτικοί και παιδιά βρίσκονταν σε μάθημα, παραβαίνοντας τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας της μονάδας και βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Από την ενημέρωση που είχα προκύπτει ότι ο υπάλληλος ήταν από την περιοχή της Επιδαύρου και γνώριζε πολύ καλά τη λειτουργία του σχολείου. Και δημιουργούνται σε όλους μας εύλογα ερωτήματα: Γιατί πήδηξε ως κλέφτης; Γιατί δεν χτύπησε το κουδούνι; Γιατί δεν επικοινώνησε με το τηλέφωνο του σχολείου ώστε να μπει μέσα; Υπέρμετρος όσο και απόλυτα λαθεμένος ο ζήλος να κόψεις το ρεύμα του σχολείου που μεγάλωσες.

Για το θέμα αυτό επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών θα κινηθούμε νομικά.

  • ΔΕΝ βγήκαν οι μαθητές στο προαύλιο, όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε κύριε πρώην πρόεδρε των σχολικών επιτροπών, γιατί το σχολείο έχει  πρωινό ωράριο λειτουργίας και την δεδομένο χρονικό διάστημα είχε ήλιο και ζέστη. Συνεπώς τα μαθήματα έγιναν κανονικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Εκτός και εάν πιστεύετε ότι οι δάσκαλοι είναι οκνηροί και φυγόπονοι  και με την πρώτη ευκαιρία επιθυμούν να κλείσουν το σχολείο.

Κύριε πρώην πρόεδρε των σχολικών επιτροπών δεν θα ζητήσω συγνώμη από εσάς για ότι συνέβη γιατί εσείς:

  • Είστε μέλος της σχολικής επιτροπής και δεν έχετε παραστεί τα τελευταία δύο χρόνια ούτε στο 10% των συμβουλίων της αν και μπορείτε να παραστείτε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να κάνετε απολογισμούς όσα χρόνια ήσασταν πρόεδρος 2016-2020 και για αυτό φροντίσαμε εμείς.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να πληρώσετε το ΙΚΑ αξίας άνω των 17.000 για την ασφάλεια των καθαριστριών, και για αυτό φροντίσαμε εμείς.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να ασφαλίσετε αρκετές από τις καθαρίστριες που είχατε προσλάβει με σκοπό τώρα να ψάχνουν τα ένσημά τους.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να πληρώσετε δύο χρόνια το λογιστικό γραφείο που σας υποστήριζε αξίας περίπου 4.000,  και για αυτό φροντίσαμε εμείς.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να ενημερώνετε με ότι αποφάσεις παίρνατε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να ανεβάζετε τις αναθέσεις στο ΚΗΔΜΗΣ αλλά εμένα με καταγγείλατε αμέσως.  
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να ενημερώσετε τους διευθυντές των σχολείων για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών δρώντας έτσι παράνομα.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να μηνύσετε για την υπεξαίρεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές που αναλάβατε.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να ορίσετε ορκωτούς λογιστές, ως οφείλατε ,για να διαπιστώσετε το ύψος των χρημάτων που χάθηκαν.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ να μου παραδώσετε στις σχολικές επιτροπές ως είχατε υποχρέωση παρά μόνο δύο σφραγίδες και τέσσερις λογαριασμούς τραπεζών.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ ότι οι καθαρίστριες έπρεπε να πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών αλλά τους πληρώνατε όταν θέλατε εσείς προσωπικά.
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ ……..
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ……….
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ………
  • ΞΕΧΑΣΑΤΕ όλα τα σχολεία του δήμου μας.

Κρίμα λοιπόν ένας τόσο επιτυχημένος  πρόεδρος σχολικών επιτροπών να βγάζει την ειρωνική αυτή ενημέρωση τόσο άμεσα (πριν προλάβουν τα παιδιά να γυρίσουν σπίτι τους). Τάχα ποιος σας ενημέρωσε; Μήπως εκνευριστήκατε επειδή πρότεινα να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές κατά την θητεία τη δική σας και τη δική μου το οποίο το παραλάβατε μόλις πριν τη δημοσίευσή σας αυτή;

Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλό τουλάχιστον μην κάνεις κακό.

Και σίγουρα μη σκέφτεσαι με κακία.

Παλιό γνωμικό αλλά με ουσία. Σας προτρέπω να το ακολουθήσετε τόσο εσείς όσο και οι ακόλουθοι σας.

Φώτης Οψιμούλης

Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών

Αφήστε μια απάντηση