Βενζίνη: Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών – Αρνητικό ρεκόρ στην με 2,61 ευρώ το λίτρο.

0

Το «ράλι» στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών -στα 2,24 ευρώ το λίτρο- έφτασε η μέση τιμή της αμόλυβδης και στο 1,88 το πετρέλαιο κίνησης.

Τις υψηλότερες τιμές κατέχουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε νησιά με λίγα πρατήρια -όπως η Αμοργός και η Φολέγανδρος- η τιμή ξεπερνάει τα 2,50 ευρώ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ωστόσο, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα καύσιμα -υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος.

Ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης στα 2,61€

Ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης , όπου «άγγιξε» τα 2,61 ευρώ.

Την πιθανότητα να υπάρξουν μέτρα για τα καύσιμακαι το καλοκαίρι, γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως διευκρίνισε, θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια.

«Πρόβλημα για τα καύσιμα υπάρχει μεγάλο, και δεν οφείλεται στην αισχροκέρδεια, βέβαια θα βρούμε παραβάτες, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε διπλή αύξηση, από τη μία αύξηση της τιμής του αργού, αλλά από την άλλη και μεγάλη πτώση του ευρώ. Το 2011 είχε 147 δολάρια το βαρέλι, όμως το ευρώ είχε 1,50» εξήγησε στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Αναφορικά με την παράταση της επιδότησης στη βενζίνη, όπως έγινε στο πετρέλαιο, επικαλέστηκε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούραπου εκτίμησε ότι θα κτιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων για το ρεύμα

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για επέκταση Fuel Pass και νέα μέτρα

Στην κυβέρνηση έχει ληφθεί η απόφαση να υπάρξει νέα παρέμβαση ακόμη πιο ηχηρή στο μέτωπο των καυσίμων για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι άλλο από το πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η παρέμβαση, αφού απαιτούνται σημαντικά ποσά για να δοθεί αποτελεσματική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την μέση τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει πανελλαδικά το δυσθεώρητο επίπεδο των 2,2 ευρώ το λίτρο, η επιδότηση του fuel pass που φτάνει κατά μέγιστο έως τα 55 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα νησιά και μάλιστα για ένα τρίμηνο δεν είναι εύκολο να κριθεί επαρκής.   

Αφήστε μια απάντηση