Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου(φώτο).

0

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους.

Άσκηση προληπτικής απομάκρυνσης των επισκεπτών, σε περίπτωση πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, παρουσία του Γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και του αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καραγιάννη, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2022.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους. Στην άσκηση που έγινε, σε συνθήκες προσομοίωσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, συνεργάστηκαν ,το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργολίδας, η Δασική υπηρεσία Αργολίδας, το ΕΚΑΒ και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Επιδαύρου, με συνεργασία εθελοντών.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ανταποκρίθηκαν απολύτως και τα συστήματα πυροπροστασίας στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο. Και οι δύο χώροι εκκενώθηκαν, συντεταγμένα, από τους επισκέπτες και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τόπο.

Αφήστε μια απάντηση