Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επιδαύρου : Εν αγνοία των δημοτών αποφασίζει ο Δήμαρχος.

0

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 03/06/2022 και συγκεκριμένα  για το 10ο θέμα «Γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Π.Ο.Α.Υ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών», ζητήσαμε την αναβολή του θέματος  με σκοπό να ενημερωθούν πρώτα από όλα ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου με συνεδριάσεις των τοπικών Συμβουλίων , ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι φορείς  και κατ’ επέκταση το θέμα να συζητηθεί εκ νέου σε μια δια ζώσης συνεδρίαση εξαιτίας της αυξημένης σοβαρότητας του θέματος.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της παρούσας δημοτικής αρχής ,καθώς συνεχίζει να αγνοεί τους πάντες και να αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα  μόνη της , περιφρονώντας την βούληση των δημοτών της και να προτιμά να συζητά το θέμα με κλειστές πόρτες  και κλειστά στόματα. Ο λόγος αυτός μας οδήγησε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση , όπως έπραξαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι Π.Ο.Α.Υ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), αποτελούν περιοχές συγκέντρωσης και αποκλειστικής δραστηριοποίησης ιχθυοτροφείων , οι οποίες καταλαμβάνουν τεράστιες θαλάσσιες ή χερσαίες εκτάσεις και διοικούνται από  εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας .Η επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο περιβάλλον. Οι παραλίες του Δήμου μας θα υποστούν τεράστια επιβάρυνση. Οι τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο το παράλιο τόξο θα έχουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας .Ο Σαρωνικός κόλπος άμεσα θα μετατραπεί  στη μεγαλύτερη ιχθυοπαραγωγό περιοχή στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον  στο οποίο ζούμε.

Ο Κος Δήμαρχος έχει ενημερωθεί από το Δεκέμβριο του 2021 για το συγκεκριμένο θέμα. Έχει συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις για το ίδιο θέμα  προσκεκλημένος του Δημάρχου Πόρου.

Παρόλα αυτά, ο Κος  Δήμαρχος  ΔΕΝ προσκάλεσε ποτέ τους Δημότες του σε  καμία ανοιχτή συζήτηση , ΔΕΝ ενημέρωσε ποτέ κανέναν.

Και αναρωτιόμαστε:

Γιατί τώρα;;; Γιατί φέρατε προς συζήτηση το θέμα στο Δ.Σ 10 μόλις μέρες πριν τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας για την γνωμοδότηση της Σ.Μ.Π.Ε;

Έχετε δεσμευτεί πουθενά;

Εξυπηρετείτε άλλους σκοπούς;

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε  κάτι τέτοιο.

Για εμάς ο Σχεδιασμός για τη δημιουργία ΠΟΑΥ απορρίπτεται συνολικά.

Να ανακληθεί το Ειδικό Χωροταξικό πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες  και να θεσμοθετηθεί νέο , όπου  η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να είναι δεσμευτική για κάθε άδεια ιχθυοκαλλιέργειας.

Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αντισταθούν , ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή των παραλιών μας, των επιχειρήσεων του τόπου μας και του περιβάλλοντός μας.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμου Επιδαύρου

Οικονόμου Αναστάσιος

Ταμπουρατζής Ηλίας

Μπλάτσου Αναστασία

Ξυπολιάς Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση