Αθ. Γαλάνης : Ζητείται εναγωνίως πολιτική συνέπεια και … στέγη!!

0

Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από δύο και πλέον χρόνια ! Προφανώς ξεβολεύτηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. από την άνεση του καναπέ εφαρμόζοντας αναγκαστικά το άρθρο 48 του πρόσφατου νόμου!
– Πως αλλιώς να εξηγήσω τις αντιδράσεις του κ. Δημάρχου και του κ. Προέδρου!!

Με το «καλησπέρα σας» ο κ. Δήμαρχος με τίμησε προσωπικά με ευθεία επίθεση για το τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσα μετά από την αποχώρηση του συνδυασμού μας από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., διότι σε αυτό κατηγόρησα (άκουσον) τον κ. Πρόεδρο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά λέει, τον καλύτερο Πρόεδρο και τον πιο δημοκρατικό που έχει περάσει από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, λέει. Παρακαλώ και τους δύο να το ξαναδιαβάσουν!

Μιλώ για συμπεριφορά πολιτική! Καταλαβαίνω ότι, επικαλούμενοι την Δημοκρατία, γίνεται πιο ηχηρή η κουβέντα. Δείτε όμως αν μπορείτε να διακρίνετε τα όρια ανάμεσα στην Δημοκρατία και την ασυδοσία. Διότι εκεί που σταματά η μία, ξεκινά η άλλη!

Είπε ο κ. Δήμαρχος ότι το δελτίο αυτό δεν είχε ουσία και βγήκε υπό την πίεση του κόσμου. Τότε γιατί απασχόλησε τόση ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο αναφερόμενος σε ένα δελτίο τύπου άνευ ουσίας ;;;

Από την επίμαχη συνεδρίαση δεν αποδράσαμε όπως μας κατηγόρησε. Αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι διότι ο κ. Πρόεδρος δεν τήρησε το λόγο του ότι η συνεδρίαση θα ήταν δια ζώσης και βολεύτηκε πίσω από μία ακόμη τηλεδιάσκεψη όπου θα συζητούσαμε και το πολύ σοβαρό για την περιοχή μας θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Υποθέτω ότι ο κ. Πρόεδρος που αρέσκεται να διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη στα δελτία, γνωρίζει την διαφορά στην έννοια των λέξεων «απόδραση» και «αποχώρηση». Ρωτήστε τον!!

Εμένα μη μου κουνάτε το δάχτυλο κ. Δήμαρχε και μη μου δείχνετε δρόμους. Έχω δηλώσει ευθαρσώς από την πρώτη ημέρα αυτής της θητείας ότι, στις ωφέλιμες για τον τόπο μας πολιτικές αποφάσεις και πράξεις σας, είμαι μαζί σας και το έχω αποδείξει. Για όλα τα υπόλοιπα αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Ουδέποτε αναφέρθηκα δημόσια στο φυσικό πρόσωπο και όνομα του Προέδρου διότι δεν έχω προσωπικά θέματα μαζί του. Αναφέρομαι πάντα στην ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου!! Μάθετε να διαχωρίζετε τα πρόσωπα από τις ιδιότητες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα επεξεργάζομαι την απάντηση που πήρα από τον κ. Πρόεδρο ότι επιθυμώ διακαώς να γίνω Πρόεδρος!! Είχα την εντύπωση ότι είχα θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Επίσης είχα την εντύπωση ότι η θέση του Προέδρου του ΔΣ ανήκει σε πρόσωπο της παράταξης του Δημάρχου. Όλα καλά κ. Πρόεδρε ;;;
Η αγαπημένη σας καρέκλα δεν κινδυνεύει από εμένα!! Δική σας η καρέκλα, δικές σας και οι ευθύνες της!!!!

Γενικότερα όμως είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος σε ερωτήσεις Δημοτικού Συμβούλου σε αυτή την δια ζώσης συνεδρίαση παρουσία κοινού!!!

Δεν μπορεί λέει, να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα θέματα που συζητούνται στην Οικονομική Επιτροπή. Θα μπορούσα να το εκλάβω ως αστείο, αλλά δυστυχώς σοβαρολογούσε. Παρακαλώ διαβάστε την παρ. 3 του άρθρου 72 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) που αφορά στις αρμοδιότητες της Ο.Ε. το οποίο λέει: «Η Ο.Ε. δια μέσω του Προέδρου της υποβάλει ανά εξάμηνο στο Δ.Σ. έκθεση πεπραγμένων η οποία συζητείται σε ειδική συνεδρίαση». Μετρήστε εξάμηνα από την αρχή της θητείας και πείτε μας πόσες ειδικές συνεδριάσεις έπρεπε να είχατε κάνει (εμείς μετράμε τουλάχιστον 5). Πείτε μας πόσες κάνατε ;;;  KAMIA!!!

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι με επιστολή μας από τον Φεβρουάριο 2021 το ζητήσαμε εγγράφως. Δεν έχει σημασία που δεν εισακουστήκαμε. Αρχικά είμαστε συνεπείς και ως προς το νόμο και ως προς τις υποχρεώσεις μας έναντι των πολιτών.  Και επειδή το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό, δεν “κλείνουμε το δικαίωμα” με την επιστολή. Έχουμε έτοιμη την καταγραφή των αποφάσεων που έχει λάβει η Ο.Ε. τα δύο τελευταία χρόνια. Εάν δεν το πράξει άμεσα ο Δήμαρχος ως οφείλει, θα το θέσουμε εμείς ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

κ. Δήμαρχε, όποιος θέλει να ψήσει ψωμί, φτιάχνει ζυμάρι. Όποιος βαριέται, κοσκινίζει πέντε ημέρες, λέει ο λαός μας!!!

Επισημαίνω ότι δεν τηρήθηκε και η υποχρέωση του Προέδρου στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση να φέρει για επικύρωση τις αποφάσεις που πάρθηκαν με όποιο άλλο τρόπο συνεδρίασης πλην της δια ζώσης.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατα δελτία τύπου των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων που και αυτοί αποχώρησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση για δικούς τους λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με τη δική μας αποχώρηση, επιδόθηκε σε ένα mini απολογισμό πεπραγμένων για το Λυγουριό!

κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε, έπρεπε ήδη να είχαμε κάνει την λογοδοσία για τα πεπραγμένα του 2021 και εσείς ακόμη δεν έχετε ορίσει ημερομηνία. Ροκανίστε το χρόνο μπας και επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα για να έχετε δικαιολογία!!


– Για τα δελτία τύπου των τεσσάρων ανεξάρτητων, κατανοώ τον λόγο έκδοσής τους !! Προχθές όμως η πολιτική ασυνέπεια επέβαλε την σιωπή κάτω από βαριές κατηγορίες χρηματισμών και πολιτικών συμφωνιών.

Δεν θα σχολιάσω βέβαια τα γραφόμενά τους αλλά έχω τις εξής παρατηρήσεις τόσο επί των δελτίων όσο και επί της παρουσίας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
– Πρώτον. Αλήθεια προς τι η δις αναφορά του Ανεξάρτητου κ. Ταμπουρατζή στην αντιπαράθεσή του με τον μέχρι πρότινος αρχηγό του κ. Τσιλογιάννη, «δεν σε πιστεύει ούτε ο Μπιμπής» ο οποίος σημειωτέον παρευρισκόταν στο ακροατήριο ;;;
– Ο μέχρι χθες «ευυπόληπτος μέντορας του Δημάρχου, η ψυχή της Δημοτικής Αρχής, αυτός που γαλούχησε τους εκκολαπτόμενους υποψήφιους της παράταξης του κ. Χρόνη, αυτός που φαίνεται πάντα πως προσφέρει ανιδιοτελώς και καρπώνεται τα μέγιστα» και πολλά άλλα ακόμα που διαβάσαμε σε δελτίο στις 01.02.2022, ξαφνικά χάθηκαν;;;
Τι άλλαξε και η αλήθεια επιβεβαιώνετε μόνο αν πείθει τον κ. Μπιμπή ;;; Τι είναι ο κ. Μπιμπής πλέον για εσάς ;;; Ποιος κοιτάζει την πλευρά του άλλου;;;
– Δεύτερον. Η τοποθέτηση κάθε Δημοτικού Συμβούλου έχει αξία και νόημα όταν κατατίθεται στις επίσημες συνεδριάσεις του οργάνου και καταγράφεται ως επίσημη θέση, άποψη κλπ. Οπουδήποτε αλλού κατατίθεται, αναρτάται κλπ είναι για δημιουργία εντυπώσεων και φασαρία! Σωστά ;;; Σωστά.

Όταν ένα όργανο λαμβάνει αποφάσεις κατά παράβαση διατάξεων νόμων, κανονισμών κλπ, ο Δημοτικός Σύμβουλος ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να διαφωνήσει και να προσβάλει τις αποφάσεις στα αρμόδια όργανα. Το έπραξαν ποτέ αυτό;;; ΟΧΙ!

– Τρίτον. Η προτροπή τους και στα δύο πρόσφατα δελτία είναι σαφέστατη: “…οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αντισταθούν..” λένε το δελτίο για τις ιχθυοκαλλιέργειες. “…έφτασε η ώρα που η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει και να ενδιαφερθεί για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου της…” λένε στο δελτίο για θέματα του Λυγουριού.

Μα οι τοπικές κοινωνίες έπραξαν το καθήκον τους με την εκλογή αντιπροσώπων τους στη διοίκηση του Δήμου τέσσερις εκ των οποίων είναι και οι υπογράφοντες ως ανεξάρτητοι. Για ποιο λόγο άραγε κατέχουν το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου ;;;  Μόνο για φασαρίες και εντυπώσεις με μεγάλους τίτλους;;

Βέβαια τους τοποθέτησαν στην μείζονα μειοψηφία την οποία με προσωπικές τους ενέργειες, διέλυσαν με επιτυχία! Και συνεχίζουν για την τελική μάλλον εξόντωση του μέχρι πρότινος αρχηγού τους. ΓΙΑΤΙ τόσο μένος ;;
Τώρα ως ανεξάρτητοι μεν λειτουργούν ως ομάδα δε, ανάλογα την μέρα την ώρα και τον σκοπό τους αδιαφορώντας για το εάν επιτρέπεται από τον Νόμο.  Δεν βαριέσαι! Το επιτρέπει η φιλοδοξία του καθενός και η χρονική συγκυρία!
– Τέταρτον. Κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι αποφασίζει μόνος του, δεν ρωτάει κανέναν κλπ κλπ. Ερωτώ. Ποιοί έδωσαν με ενέργειές τους αναλογία Ιαπωνικού μοντέλου 6-1 υπέρ του Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή και τον κατέστησαν πανίσχυρο;  
                Χαίρομαι που ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποίησε χωρίς να το συνειδητοποιήσει τα γραφόμενά μας στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε μετά από την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τα κατορθώματα των «Ανεξάρτητων» για την διάλυση της μείζονος μειοψηφίας και το δώρο της έδρας τους στον ίδιο!

Αντί λοιπόν να “κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα” με κροκοδείλια δάκρυα, ας σοβαρευτούν έστω και τώρα και ας λειτουργήσουν για το υπόλοιπο της θητείας ως υπεύθυνοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τιμώντας την ψήφο των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν. Διότι η θητεία – πρώτα ο Θεός – λήγει 31/12/2023. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του.
               Οπότε μην αναλώνεστε στο να ψάχνετε να δείτε αν πίσω από μια συνεστίαση κρύβεται ένας καλός ψήστης ή αν το κατάστημα διέθετε παράθυρο με θέα τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (!!!).

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!
Και κρίνοντας από τις συμφωνίες σας που εσείς οι ίδιοι μας ανακοινώσατε στο δελτίο της ανεξαρτητοποίησης σας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα λόγο των πράξεων σας,

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ!!!

Λυγουριό 4 Ιουλίου 2022

Για την δημοτική μας παράταξη

Ο επικεφαλής

Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης

Αφήστε μια απάντηση