Ερχεται καύσωνας με θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς Κελσίου – Τι λένε οι μετεωρολόγοι.

0

Πι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το νέο κύμα καύσωνα θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου. Το νέο κύμα ζέστης θα πλήξει όλη την Ευρώπη και θα φτάσει και στη χώρα μας.

Μετά την πτώση της θερμοκρασίας και την κακοκαιρία που «χτύπησε» τη χώρα το Σαββατοκύριακο, έρχεται καύσωνας με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι, μάλιστα, προειδοποιούν ότι το νέο κύμα ζέστης θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου.

Ο καύσωνας θα «πλήξει» όλη την Ευρώπη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 44 βαθμούς Κελσίου. Οπως ανέφερε μάλιστα η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Πάτυ Σπηλιωτοπούλου, στην Ελλάδα πλησιάζει ένα θερμό κύμα ζέστης. Μάλιστα, από την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά ενώ το Σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Το κύμα καύσωνα όμως θα κορυφωθεί από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου, με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και 44 βαθμούς τοπικά.

Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. Μάλιστα, όπως τονίζει, στη χώρα μας ο καύσωνας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα γίνει αισθητός κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου.

Από Πέμπτη θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω θερμών μαζών που προσεγγίζουν τη χώρα μας με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο στο τέλος της εβδομάδας στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση