«Οι βιαστές στη φυλακή»: Παρεμβάσεις επί σκηνής κατά Λιγνάδη στην “Μικρή” Επίδαυρο(video).

0

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Δικαιοσύνης, να καταδικάσει μεν σε πρώτο βαθμό τον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς με ποινή τα δώδεκα χρόνια φυλάκισηςνα αποδώσει δε στην ποινή ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μην παραμείνει στη φυλακή ο καταδικασθείς, μέχρι την εκδίκαση της έφεσή του.

Η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη σχολιάστηκε από πολιτικούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους του δικαστικού κόσμου, δημοσιογράφους, ενώ το βράδυ της Παρασκευής δεν έλειψαν και οι παρεμβάσεις στη διάρκεια παραστάσεων με σκοπό τον σχολιασμό της υπόθεσης.

Σε παρέμβαση προέβησαν επιπλέον οι ηθοποιοί της παράστασης «Ρίζες από βαμβάκι»που ανέβηκε χθες στη Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το κείμενο παρέμβασης διάβασε ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι ελληνικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου οφείλουν να είναι ευθυγραμμισμένες προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το συγκεκριμένο δικαστήριο, όχι μόνο δεν έκλεισε τον ένοχο και βιαστή στη φυλακή, όχι μόνο δεν δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα με ζητούμενο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, αλλά επιπλέον ανέχτηκε επί μήνες, στη δικαστική αίθουσα, να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών ως «μέτροι», «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», «σκευωροί» και «λοπλάνοι».

Αφήστε μια απάντηση