«Ο Καββαδίας» τίμησε τους “Υπέροχους” αιμοδότες εθελοντές.

0

???????????????

Σε μία ακόμα υπέροχη βραδιά ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού ‘Ο Καββαδίας’ τίμησε τους εθελοντές αιμοδότες της 1ης αιμοληψίας η οποία υλοποιήθηκε με την ίδρυση της «Τράπεζας Αίματος Λυγουριού», στο τμήμα αιμοδοσίας, του Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

Σε αυτή την πρωτοβουλία ζητήθηκε και ήταν συμπαραστάτες η τότε Κοινότητα Λυγουριού (μετέπειτα Δήμος Ασκληπιείου) και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι προσφοράς, στο συγγενή, στο γείτονα αλλά και γενικότερα στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας. 

«Ο Καββαδίας» τίμησε συμβολικά τους εθελοντές αιμοδότες της 1ης αιμοληψίας 7/7/1992 – 7/7/2022 ..… 30 Χρόνια «Τράπεζα Αίματος Λυγουριού» Μια ιδέα των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» η οποία υλοποιήθηκε με την ίδρυση της «Τράπεζας Αίματος Λυγουριού», στο Τμήμα Αιμοδοσίας, του Γενικού Νοσοκομείου Άργους. Σε αυτή την πρωτοβουλία ζητήθηκε και ήταν συμπαραστάτες η τότε Κοινότητα Λυγουριού (μετέπειτα Δήμος Ασκληπιείου) και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι προσφοράς, στο συγγενή, στο γείτονα αλλά και γενικότερα στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, είναι ένα δώρο ζωής! Έτσι, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Δήμο Επιδαύρου θυμήθηκε την πορεία αυτής της προσπάθειας μέσα από ένα παζλ στιγμών. Ένα ψηφιδωτό «Υπέροχων Ανθρώπων» που στήριξαν από τότε έως σήμερα αυτή την πρωτοβουλία, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, όπου και τιμήθηκαν συμβολικά οι αιμοδότες της 1ης αιμοληψίας.

Προλόγισε η Γραμματέας του Συλλόγου Αγγελική Μπιμπή, την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος Ίων Ξυπολιάς και για τα αναμνηστικά μερίμνησαν μέλη του Δ.Σ. Ομιλητές ήταν η κ. Ευαγγελία Μπότσαρη από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους και ο τότε Γραμματέας του Συλλόγου κ. Βασίλης Μπιμπής, ο οποίος παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία σχετικά με την ίδρυση της «Τράπεζας Αίματος». Παράλληλα, σε μορφή βίντεο έστειλαν το μήνυμά τους ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, η φίλη-δημοσιογράφος Δέσποινα Σωτηροπούλου, ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους κ. Αθανάσιος Πανουτσόπουλος, ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού κ. Αλέξανδρος Τσιλογιάννης, η επί σειρά ετών πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λυγουριού κ. Καλλιόπη Σαρρή, ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Σαρρής και η σημερινή υπεύθυνη της «Τράπεζας Αίματος Λυγουριού» κ. Παναγιώτα Αργιανά. Τέλος, συγκινητικό ήταν το μήνυμα της πάσχουσας από μεσογειακή αναιμία συντοπίτισσάς μας κ. Λιάνας Χατζή, η οποία ευχαρίστησε τους αιμοδότες γιατί χάρη στην προσφορά τους, απολαμβάνει ποιότητα ζωής. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την παιδική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων και την παιδική-νεανική χορωδία του Συλλόγου μας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Νικολόπουλου, που συμβολικά παρουσιάστηκαν κρατώντας κόκκινα μπαλόνια.

Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά για τους παλιούς που θυμήθηκαν, για τους νέους που έμαθαν, για το μέλλον…που ελπίζουμε να συνεχίσει τη δράση της η «Τράπεζα Αίματος» για πολλά χρόνια ακόμα! Ιδιαίτερη μνεία αξίζει σε αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή και το αναμνηστικό δίπλωμα, παρέλαβε μέλος της οικογένειάς τους, ήταν ξεχωριστή στιγμή για όλους μας… Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αιδεσιμολογιότατος π. Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Γκιόλας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λυγουριού κ. Ευγενία Λιούγκα, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Αλέξανδρος Τσιλογιάννης και Αθανάσιος Γαλάνης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. κ. Γιώργος Παύλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. κ. Τριαντάφυλλος Κρέτσης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λυγουριού κ. Σοφία Σιδέρη, η κ. Παρασκευή Κράντου από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Α.Β. Αργολίδας κ. Βασίλειος Οψιμούλης, ο πολιτευτής κ. Γιώργος Γαβρήλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και το Δήμο Επιδαύρου για τη γενικότερη στήριξη, τoυς Μιχάλη και Φίλιππο Καλαματιανό για την οπτικοακουστική κάλυψη, το «Studio Aisopos» για τη βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση, το ανθοπωλείο «Χριστίνα» για το στολισμό και όσους συνέβαλαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση