Φωτιά στα Πυργιώτικα Αργολίδας: Οριοθετήθηκε το μέτωπο -Πλησίασε κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκε ξενοδοχείο.

0

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν στην περιοχή Πυργιώτικα, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετείχαν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

ADVERTISEMENT
Οριοθετημένο το μέτωπο της φωτιάς στα Πυργιώτικα -Συνεχίζει να επιχειρεί η Πυροσβεστική
Αργότερα, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον οριοθετημένο.

Πάντως, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Δεν απειλήθηκαν σπίτια από τη φωτιά στην Αργολίδ
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, κανένα σπίτι δεν κάηκε από τη φωτιά, ενώ εκκενώθηκε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ένα μικρό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου της περιοχής».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα και χωράφια», συμπληρώνοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι με υψηλή θερμοκρασία».

Κοντά σε κατοικημένες περιοχές το μέτωπο της φωτιάς στην Αργολίδα
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά δεν τις απείλησε. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η πυρκαγιά, έφτασε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

Αφήστε μια απάντηση