ethnos.gr : 3+1 λόγοι που η Επίδαυρος αποτελεί την ιδανική εκδρομή για τα Σαββατοκύριακα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

0

Σε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην Επίδαυρο προχώρησε το ethnos.gr προτείνοντας την ως τον ιδανικό προορισμό για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Μπορεί στο μυαλό μας η Επίδαυρος να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις θεατρικές παραστάσεις και τα μεγάλα ονόματα της υποκριτικής που φιλοξενεί, όμως στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς αυτόν τον ευλογημένο τόπο ακόμα και αν δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν το θέατρο.
Αν έχεις μπροστά σου δύο ακόμα ημέρες ξεγνοιασιάς μέσα στον Σεπτέμβρη, η κοντινή Επίδαυρος αποτελεί ιδανικό μέρος για ξεκούραση, χαλάρωση και ωραίες εικόνες που συνδυάζουν άψογα τις ζεστές εικόνες του καλοκαιριού και τη γλυκιά μετάβαση στο φθινόπωρο.

Πιστεύεις ακόμα πως μία εκδρομή στην Επίδαυρο στην καρδιά του φθινοπώρου δεν θα μπορούσε να σε ενθουσιάσει;
Κράτα σημειώσεις και θα πάψεις να αμφιβάλλεις…

Η παραλία στο Καλαμάκι

Η παραλία στο Καλαμάκι είναι τόσο ιδιαίτερη που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Σίγουρα δεν μιλάμε για μία εικόνα μαγευτικής αμμουδιάς του Ιονίου, αλλά το γεγονός και μόνο πως βρίσκεται μέσα στο πευκοδάσος, αποτελεί εξαιρετικά δυνατό χαρτί. Το μπάνιο με φόντο με ένα άγριο τοπίο και με τα πεύκα να χαρίζουν εικόνες φουλ στο γαλάζιο μοιάζει να μας απαλλάσσει σχεδόν μαγικά από κάθε είδους κούραση – σωματική και κυρίως ψυχική! Παρότι δεν έχει τη νησιώτικη αμμουδιά, τις βουτιές σου θα τις χαρείς.

Η μαγεία του αρχαιολογικού χώρου

Ακόμα και αν δεν έχεις βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση, σίγουρα γνωρίζεις τη μαγευτική του ατμόσφαιρα.

Άφησε το αυτοκίνητό σου στο παρκινγκ και κάνε μια περιήγηση στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο του 5ου αιώνα π.Χ.. Εκεί θα δεις το μικρό, αλλά άκρως ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο και τη Θυμέλη, που θεωρείται το τελειότερο κυκλικό οικοδόμημα που σώζεται από τα αρχαία χρόνια. Ο χώρος, μαζί με το Θέατρο αποτελούσαν το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το σπουδαιότερο θεραπευτήριο του τότε γνωστού κόσμου.

Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και αν έχεις στην παρέα σου μικρά παιδιά, η εκδρομή θα αποκτήσει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το φαράγγι του Βόθυλα

Μετά το μπάνιο σου στο Καλαμάκι και την περιήγησή σου στον αρχαιολογικό χώρο, μπορείς να γεμίσεις τον χρόνο σου με μία καταπληκτική πεζοπορική διαδρομή μέσα στη φύση και το πράσινο. Η πεζοπορία στο Φαράγγι του Βόθυλα, είναι εξαιρετική και άκρως δημοφιλής στους πεζοπόρους, αφού αποτελεί ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια της Αργολίδας.
Η διαδρομή ξεκινά και καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο και διαρκεί περίπου 1,5 ώρα, ενώ τα ορειβατικά παπούτσια κρίνονται υποχρεωτικά για την ασφάλειά σου.

Πηγή : https://www.ethnos.gr/travel/article/223722/epidayros32b1logoipoyapoteleithnidanikhekdromhgiatasabbatokyriakaseptembrhkaioktobrh

Αφήστε μια απάντηση