Εγκαινιάστηκε το εργαστήριο φυσικών επιστήμων στο Γυμνάσιο Λυγουριού.

0

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ευλόγησε τη ένα αίθουσα,  παρουσία του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη,  του διευθυντή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύδωρου,  του Διευθυντή του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Μακρη, του Προέδρου των σχολικών επιτροπών κ. Οψιμούλη, εκπροσώπων γειτονικών σχολείων,  γονέων ναι μαθητών.

Η αίθουσα η οποία κόστισε πάνω από 13.000€, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της σχολικής επιτροπής και είναι κόσμημα για τη σχολική μονάδα,  καθώς διαθέτει τις πιο σύγχρονες υποδομές για σχολικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών στο σχολικό συγκρότημα έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις με πιο χαρακτηριστικές νέους πάγκους εργασίας, ντουλάπες αποθήκευσης οργάνων, σκαμπό, υπολογιστές, βιντεοποροβολεας,  νέα ηλεκτρολογική καλωδίωση, παροχή internet και 4000€ σε υλικά απαραίτητα για την διεξαγωγή των πειραμάτων.

Επίσης αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Επιδαύρου προετοιμάζει να εντάξει στο πρόγραμμα Ηλέκτρα την ενεργειακή αναβάθμιση τόσο του Γυμνασίου όσο και άλλων σχολικών μονάδων,  άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση