Ο Δήμος Επιδαύρου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

0

Για 3 μέρες η καρδιά της αυτοδιοίκησης χτύπησε στον Βόλο!

Στο τελευταίο τακτικό συνέδριο της περιόδου μας ακούστηκαν πολλές εισηγήσεις από πολιτικά ή κομματικά στελέχη.

Η ουσία όμως ήταν η αυτοδιοικητικη αγωνία όλων των αιρετών του Α Βαθμού.

Οι εισηγήσεις των μελών της Γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ εξέφρασαν τον προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο των δημων μας αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών!

Οι δημοι ήταν αυτοί που μπήκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και που για 2.5 χρόνια κράτησαν σε ισορροπία την βαθιά δοκιμάζομενη κοινωνία.

Οι δημοι είναι αυτοί που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο ενεργειακό κόστος, στη μη μετακύλισή του στους δημότες και στην παραγωγή έργου!

Πολλά λοιπόν συζητήθηκαν και αρκετά αποφασίστηκαν.

Κρατάμε:

✅️ την παρουσίαση της μελέτης για την αλλαγή του τρόπου των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΚΑΠ. Θα συνυπολογίζονται ο πληθυσμός, η έκταση, η ορεινοτητα, οι αγροτικες και δασικες εκτάσεις και άλλα χαρακτηριστικά.

✅️ το 50% των ενταξεων σε Φιλοδημο και Αντώνη Τρίτση δεν έχει προχωρήσει, λόγω κυρίως της υποστελεχωσης των υπηρεσιών (ο Δήμος μας με πολύ δουλειά και αγωνία έχει καταφέρει να έχει αναδοχο και στα 3 μεγάλα έργα του Αντώνης Τρίτσης ύψους 6.2 εκατομμυρίων – αναβάθμιση βιολογικών Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου, τηλεμετρία τηλεελεγχος, αγροτικη οδοποιία- ενώ προχωρά κ στη μελέτη Βιολογικού Λυγουριού και επεκτασης στη δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου)

✅️ αναγνωρίζεται το μεγάλο ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ και προωθείται χρηματοδότηση για τη μερική αντιμετώπιση του

❌️ το πρόγραμμα κοινωφελους εργασίας πιθανόν θα είναι το τελευταίο δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες σε δήμους και ωφελουμενους.

‼️Η συμμετοχή μας στις μεγάλες στιγμές των προτάσεων, των επαφών και των αποφάσεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς έτσι κάνουμε το Δήμο μας συνομιλητή και ουσιαστικά συνδιαμορφωτη των εξελίξεων για το μέλλον μας.

Συγχαρητήρια στους συνέδρους που ανέδειξαν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μετέφεραν την αγωνία μας στην κεντρική διοίκηση!

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου

Τάσος Χρόνης.

Αφήστε μια απάντηση