Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία! Εκπληκτική η τελετή απονομής των Βραβείων!

0

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 12 Νοεμβρίου 2022! Με βάση το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Επιδαύρου στο Λυγουριό Αργολίδας, στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το φεστιβάλ υποδέχτηκε κοινό και δημιουργούς για μια υπέροχη και ζεστή τελετή απονομής των Βραβείων του φεστιβάλ.

Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, με πρόθεση να φιλοξενεί σχετικές πολιτιστικές δράσεις και στη διάρκεια του χρόνου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου αγκάλιασε με ευαισθησία και αγάπη το σινεμά, και ενεργοποίησε τη έβδομη τέχνη, κοντά στον ιερό χώρο του αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες, καθώς και την διαγωνιστική συμμετοχή παραστάσεων αρχαίου Ελληνικού δράματος στο φεστιβάλ (βιντεοσκοπημένες παραστάσεις), γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σαν παράλληλη δράση του σύντομα.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης.

Στην τελετή απονομής, είχαν οι θεατές την σπουδαία ευκαιρία να δουν και μια σύντομη παρουσίαση αρχαίας Ελληνικής όρχησης, με θέματα από τους τρεις τραγικούς μας ποιητές, από την Ομάδα Μελέτης Αρχαίας Όρχησης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Θεάτρου Δώρα Στράτου και με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σκηνοθεσία της Επίκουρου Καθηγήτριας Δρ Άννας Λάζου.

Μερικοί από τους εξαιρετικούς και βραβευμένους δημιουργούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους που παραβρέθηκαν για να παραλάβουν το Βραβείο και να μιλήσουν για τη δουλειά τους, ήταν οι: Δημήτρης Αθανίτης, Ντίνος Γιώτης, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαγδαληνή Ρεμούνδου, Βασίλης Τσιουβάρας, Ιωάννης Σαρχιανάκης, Νικόλαος Πιστεύος, Δημήτρης Γιώτης, Στάθης Πορονίδης, Μαρία Κουιμτσίδη, Γιώτα Φλώρου, Ανδριάνα Σαπρίκη, Ηλίας Φλωράκης και Ειρήνη Λουκάτου. Πολλοί έστειλαν επίσης εκπροσώπους ή ευχαριστήρια μηνύματα. Το φεστιβάλ δέχθηκε συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ άλλων από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία.

Στο φεστιβάλ απέστειλε χαιρετισμό επίσης από το Λονδίνο, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ.Ιωάννης Ραπτάκης, που υπογράμμισε την σπουδαιότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου και τη σύνδεσή του με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, συνεχάρη τον κ. Χρήστο Προσύλη για τη ίδρυση του νέου φεστιβάλ, και έστειλε τις θερμές ευχές του για τον νεοσύστατο θεσμό! 

Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, έχει επίσης την υποστήριξη του τοπικού Δήμου Επιδαύρου καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου, του τοπικού ιστορικού πολιτιστικού Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας», καθώς και εθελοντών και χορηγών από τον τοπικό Δήμο. Έχει επίσης τη νομική υποστήριξη του δικηγορικού γραφείου της Χριστίνας Φλώρου και των συνεργατών της από την Αθήνα.

Στην τελετή Βράβευσης, παρευρέθησαν επίσης από τους τοπικούς θεσμούς και την Πολιτεία μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου Φώτιος Οψιμούλης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου Τριαντάφυλλος Κρέτσης, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕΠ Γεώργιος Παύλου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογιός, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης Αθανάσιος Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου «Ο Καββαδίας» Ίων Ξυπολιάς, ο πολιτευτής Αργολίδας Γεώργιος Γαβρήλος, πολλοί Δημοτικοί Τοπικοί Σύμβουλοι κ.α. 

Τα βραβευμένα έργα και τους φιναλίστ, θα τους βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://epidaurusfilmfestival.com/awards.htm

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά των Βραβείων και το φεστιβάλ, θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/EpidaurusFilmFestival

Πληροφορίες για τους υποστηρικτές του φεστιβάλ, θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.epidaurusfilmfestival.com/supporters.htm

Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.epidaurusfilmfestival.com

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ Τρίπολης

————————

Αφήστε μια απάντηση