Ήττα για τον Φοίνικα από τον Πανιώνιο με καλή εμφάνιση και “κακή” διαιτησία (video)

0

Ο Πανιώνιος  επικράτησε με 3-1 του Φοίνικα Ν. Επιδαύρου, σε μία αναμέτρηση με αρκετό κόσμο και ωραίο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι «κυανέρυθροι» τα… χρειάστηκαν μέχρι να φτάσουν στη νίκη, αφού λίγο πριν την εκπνοή, ενώ το σκορ παρέμενε στο 2-1, ο Φοίνικας «άγγιξε» την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις με τον Μπιτζή και παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο!

Η πλέον αξιόλογη φάση, όσο το ματς παρέμενε χωρίς σκορ, καταγράφηκε στο 28ο λεπτό και τη δημιούργησε ο Πανιώνιος. Σε φάση διαρκείας, ο Στούπης έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια επιχειρήθηκε άλλο ένα σουτ από τον Γκότοβο, η Γεωργούσης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε στα δίχτυα, όμως πρώτος βοηθός Σηπάκης σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ, σε μία ελεγχόμενη φάση. Στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, με τους Ρεντζή και Γροντή να συνδυάζονται όμορφα, τον τελευταίο να επιχειρεί το γύρισμα και τον Γεωργούση από οριακή θέση να απλώνει το πόδι και να γράφει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «απαντήσουν», έχοντας κάποιες καλές στιγμές, όμως και το δεύτερο γκολ ήρθε από πλευράς γηπεδούχων. Έπειτα από άλλον έναν έξοχο συνδυασμό, ο Πίσπας αξιοποίησε την ασίστ του Γροντή και με πλασέ έκανε το 2-0 στο 53′. Με τη… σέντρα, ήρθε η μείωσε το σκορ από τον Φοίνικα χάρη σε θαυμάσιο αριστερό σουτ του Π. Κάπλατζη, που στάθηκε αδύνατο να σταματήσει ο γκολκίπερ του Πανιωνίου. Η αποβολή του Λαθούρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75′ για αντιαθλητική συμπεριφορά («πρόθεση να χτυπήσει αντίπαλο με το κεφάλι του» αναφέρει το φύλλο αγώνος), έκανε τους πάντες στο γήπεδο να πιστέψουν ότι οι γηπεδούχοι, πλέον, θα είχαν εύκολο έργο. Κι, όμως, ξεγελάστηκαν! Η είσοδος του Μπιτζή στο ματς στο 79ο λεπτό λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μία σπουδαία επιστροφή για τον Φοίνικα! Στο 85ο λεπτό ο χαρισματικός επιθετικός έπιασε δυνατό σουτ και ανάγκασε σε δύσκολη, όσο και σωτήρια, επέμβαση τον Αντωνόπουλο, ενώ στο 89′ πλάσαρε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, από θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ! Στο 93ο λεπτό, στο ανοιχτό γήπεδο, ο Τσιμπόκας ξέφυγε από τους αμυντικούς, πλησίασε τον Διασσινό και με πλασέ κάτω από τα πόδια του διαμόρφωσε το τελικό 3-1, λυτρώνοντας τους φιλάθλους της ομάδας του!

Να σημειωθεί ότι από τον Φοίνικα, οι ποδοσφαιριστές του οποίοι πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση, εκφράζουν παράπονα από αρκετές αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας, εστιάζοντας κυρίως στο πρώτο γκολ του Πανιωνίου όπου υποστηρίζουν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά και στην αποβολή του Λαθούρη, αναφέροντας ότι η δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν θα έπρεπε να έχει βγει από το τσεπάκι του ρέφερι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Καρδάμης, Διονέλλης, Καλύβας, Ζούλιας, Ρεντζής (62′ Μούντριχας), Πίσπας (91′ Μαρινάκης), Γεωργούσης (85′ Τσιμπόκας), Γροντής, Γκότοβος, Στούπης

ΦΟΙΝΙΚΑΣ Ν. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (Δημήτρης Κρεμμύδας): Διασσινός, Μούγιος, Καρέλης, Χρ. Κάπλατζης, Τριμπόνιας, Παπαϊωάννου, Π. Κάπλατζης (89′ Δαρδάνης), Χατζησοφρωνίου (79′ Μπιτζής), Λαθούρης, Γεωργίου, Πούτσι (57′ Μερκούρι).

Αφήστε μια απάντηση