Οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Λυγουριού σε διαδρομές από το παρελθόν στο παρόν…

0

Πάντα οι μαθητές έχουν τον τρόπο να μας γυρίζουν πίσω και να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, ζεστά, σαν να γινόμαστε κι εμείς ξανά παιδιά ζώντας μοναδικές στιγμές μαζί τους.

            Αυτή τη φορά, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, η ταξιδιάρικη διάθεση μάς πήγε στη στολισμένη χριστουγεννιάτικη Αθήνα! Η γνώση έσμιξε ξανά με τη χαρά, για να χορτάσουν το μυαλό και η καρδιά με εικόνες, χρώματα, πληροφορίες, μουσικές και επικοινωνία, που τόσο μας έλειψε τα τελευταία χρόνια.

            Η Α΄Λυκείου ξεκίνησε το ταξίδι της στο πολύ μακρινό χρονολογικά, αλλά τόσο κοντινό σε αξίες και ιδανικά παρελθόν. Επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και στάθηκε με σεβασμό και πνεύμα μελέτης και γνώσης απέναντι σε αγάλματα, αγγεία, έργα μεταλλοτεχνίας, αιγυπτιακές αρχαιότητες και θαύμασε από κοντά τον ξακουστό μηχανισμό των Αντικυθήρων. Η Β΄Λυκείου ακολούθησε σύγχρονα επιστημονικά μονοπάτια εξερευνώντας το Τμήμα Θετικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Ξεναγήθηκαν στο Τμήμα Βιολογίας, επισκέφτηκαν την Έκθεση Βοτανικής και Αττικού Τοπίου και συμμετείχαν σε δράση παρασκευής και αποθήκευσης δειγμάτων για παρατήρηση σε μικροσκόπιο. Η Γ΄Λυκείου, ένα βήμα πριν την ενηλικίωση, μπήκε στη αγκαλιά του κοινοβουλευτικού βίου και της δημοκρατίας. Αφού πρώτα ταξίδεψε για λίγο στις μουσικές στης Μικράς Ασίας  στην έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στο Ίδρυμα της Βουλής, κάθισε στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, ξεναγήθηκε στον χώρο και απόλαυσε την έκθεση για την Επανάσταση του 1821 στον α΄ όροφο.

Και αφού το πνεύμα χόρτασε, η ψυχή ζήτησε καλό φαγητό, τραγούδι και γέλιο… Περάσαμε υπέροχα!

Είμαστε σίγουροι ότι κάθε φορά που αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας, μας αγκαλιάζουν διπλά και τρίδιπλα! Ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες όμορφες διαδρομές…

Καλές Γιορτές σε όλους! Να είμαστε γεροί, δημιουργικοί και – γιατί όχι! – λίγο παραπάνω τυχεροί…

Λύκειο Λυγουριού

Αφήστε μια απάντηση