Στην Τρίπολη για τον Σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ο Δήμαρχος Επιδαύρου.

0

Στην Τρίπολη σήμερα συζητάμε για τον σχεδιασμό της επόμενης 10ετιας και την προοπτική της επόμενης 30ετιας!

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ είναι δικαιούχος σε μια από τις 4 ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις (ΟΧΕ) της Περιφερειας Πελοποννήσου.

‼️Τι σημαίνει αυτό?

✔️Σημαίνει ότι η χρηματοδότηση του νέου Περιφερειακου Επιχειρησιακου Προγράμματος ( το γνωστό ΕΣΠΑ) ονοματιζει στο πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 2027 την ΟΧΕ Ναυπλίου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας και στοχευεμενα οδηγεί πόρους στη συγκεκριμένη περιοχή.

✔️ Οι 4 ΟΧΕ θα χρηματοδοτηθουν απευθείας με 55 εκατομμύρια πραγματικές δαπάνες και σχεδόν 100 εκατομμύρια με υπερδεσμευση και προϋπολογισμό.

✔️ οι άξονες προτεραιότητας συμπεριλαμβανουν αναπτυξιακές υποδομές με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροδιατροφη και την ολιστική αντιμετώπιση του τουριστικού προϊόντος, ιδιωτικές επενδύσεις με έμφαση στην προώθηση της απασχόλησης και τον εκσυγχρονισμο των επιχειρήσεων, ενέργειες που έχουν να κάνουν με τις πράσινες υποδομές, την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής και τις κοινωνικέςδράσεις.

‼️ Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν τυχαία!

✅️ Τον Ιούνιο του 2021 με σοβαρότητα και σχεδιασμό στείλαμε συγκεκριμένες προτάσεις στο υπό διαβούλευση νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021 2027

✅️ Τον Ιούνιο του 2021 κάναμε συγεκριμένη πρόταση για δημιουργία ΟΧΕ με συμμετοχή τον Δήμο Επιδαύρου

✅️ Συνεργαστηκαμε θεσμικά και ουσιαστικά με τους Δήμους Ναυπλιεων και Ερμιονίδας για να προχωρήσουμε στην από κοινού πρόταση μας και πλέον ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τη σωστή προετοιμασία των προτάσεών μας

❌️ Στην προγραμματικη περίοδο 2014-2020 ( η διαβούλευση ειχε γινει μετα το 2014) δεν ήμασταν ενταγμένοι καμία ΟΧΕ γιατί προφανώς κάποιος ή κάποιοι δεν το προτειναν και δεν το πίστεψαν, είτε είχαν αιρετες θέσεις στον Δημο μας είτε στην Περιφέρεια.

Ο σχεδιασμός και το όραμα του κάθε αιρετού που περνά από θέσεις ευθύνης πρεπει να φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια !

‼️Ο σημερινός Δήμος Επιδαύρου με τις υποστελεχωμενες αλλά φιλότιμες υπηρεσίες του, προσπαθεί να ενταχθεί σε όσα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί με σοβαρότητα και αυτό τον κάνει αποτελεσματικό σε μεγάλο βαθμό.

✅️ Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Peloponnese Region και την Διαχειριστικη Αρχή του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021 2027 (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης) τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!!!

Συνεχίζουμε…

Τάσος Χρόνης

Δήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση