Μπιμπής : Απάντηση στον Γιάννη Σαρρή υποψήφιο Δήμαρχο Επιδαύρου.

0

Αυτό είναι το όραμα του νέου υποψήφιου Δήμαρχου? Είναι επικεφαλής συνδυασμού και όχι διευθυντής μεσιτικού γραφείου! Πάνω από όλα τα συμφέροντά μας!

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ., μέχρι πρότινος, που προσπάθησα και αφιέρωσα πολλές ώρες μαζί με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για να φύγει από τον πάτο η Επιχείρηση, που την είχαν οδηγήσει όσοι βρίσκονται δίπλα του και τον στηρίζουν και να εξυγιανθεί προς όφελος των δημοτών ώστε να γίνουν όσα πρέπει με τα χρήματά τους, θα απαντήσω στο δημοσίευμά του.

Το πρόβλημα με τα δύο αντλιοστάσια στη Νέα Επίδαυρο ξεκινάει πολύ παλιά. Του Αγίου Λεωνίδη κατασκευάστηκε το 1992 και λειτουργεί από το 2000, όπως και αυτό που είναι στην δυτική είσοδο του χωριού, δίπλα στο πάρκινγκ της πλατείας! Ο σπασμένος αγωγός, δίπλα στο ακίνητο που πρόκειται να πωληθεί, είναι σπασμένος από το 2010! Ο ίδιος περνάει από το δρόμο του Αγίου Λεωνίδη, ως κατασκευαστής κατοικιών “Στ΄ Αλιότου”, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος και φυσικά μερικοί από αυτούς που τον στηρίζουν και τους ανακοίνωσε, ήταν στη Διοίκηση του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. από το 2011 μέχρι το 2019!

Ερώτηση: Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τον είχε ενημερώσει για το τόσο όντως σοβαρό πρόβλημα στην Νέα Επίδαυρο, ως Περιφερειακό Σύμβουλο; Αν ναι, τι ενέργειες έκανε για να χρηματοδοτηθεί και να επιλυθεί; Αν όχι, ας τους ρωτήσει γιατί δεν το έκαναν, όταν για 9 ολόκληρα χρόνια διοικούσαν το Δήμο Επιδαύρου. Εδώ θα πρέπει να θυμίσω, ότι άλλα 2 αντλιοστάσια υπάρχουν μέσα στον Οικισμό της Αρχαίας Επιδαύρου και μάλιστα δίπλα στο γήπεδο και σε μεγάλο Συγκρότημα κατοικιών. Αυτό συμβαίνει, αφού επιλέχτηκε το 2000 περίπου, οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) σε Αρχαία και Νέα Επίδαυρο, να εγκατασταθούν σε υψηλότερο σημείο, άρα τα αντλιοστάσια είναι δύσκολο, έως αδύνατον να μην υπάρχουν, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς των λυμάτων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Για το αντλιοστάσιο στον Άγιο Λεωνίδη, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. έλυσαν το πρόβλημα με την προμήθεια και εγκατάσταση νέου αντλητικού μηχανήματος, πριν ένα χρόνο, που είχε πρόβλημα για αρκετά χρόνια και λύθηκε οριστικά. Όσον αφορά τον εγκαταλειμμένο σπασμένο αγωγό, όταν ο Πρόεδρος ενημερώθηκε, δρομολόγησε άμεσα την αποκατάστασή του, όπως κάνει για ότι πέφτει στην αντίληψή του και δεν περίμενε τη δική του πολιτικάντικη παρέμβαση, που θυμίζει άλλες εποχές και φυσικά είχε ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης-πωλητής για το χρόνο τακτοποίησης του προβλήματος.

Η “ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ”, η “τροχοπέδη ….. σε πωλήσεις ακινήτων”, “πολίτες κατώτερου Θεού” και τόσες άλλες εκφράσεις που χρησιμοποιεί στην ανάρτησή του, για να δείξει ότι υπάρχει και νοιάζεται για τον τόπο, καλό είναι να γυρίσει με τους συνεργάτες του λίγο πίσω, να κοιταχτούν στον καθρέπτη και μετά να κοιτάξουν τους πολίτες κατά πρόσωπο! Αν παρακολουθεί και τα Δημοτικά Συμβούλια, ας πάρει θέση για όσα ανακοινώνονται εκεί με πορίσματα των Ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και των Ορκωτών που δεν έγιναν όταν έπρεπε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για τα οποία τηρεί σιγή ιχθύος, μέχρι σήμερα, αυτός και πολλοί άλλοι φυσικά!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. είναι δίπλα στους πολίτες και δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών, με καθημερινή παρουσία, αξιοποιώντας τα χρήματά τους με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν όραμα για τον τόπο μας και το αποδεικνύουν στην πράξη.

Βασίλειος Μπιμπής

Πρώην Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΕΠ

Αφήστε μια απάντηση