Αφιέρωμα του carnetdevoyage.gr στο Λυγουριάτικο Καρναβάλι.

0

Λυγουριό Αργολίδας, εκεί όπου φωλιάζει το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου κι έρχονται κάθε καλοκαίρι καλλιτέχνες και κοινό από τα πέρατα της γης. Το Λυγουριό είναι ωστόσο αγαπητό και για το παραδοσιακό καρναβάλι του που παραμένει ζωντανό επί δεκαετίες, ενώ αποτελεί ορμητήριο για κοντινές αποδράσεις στα βουνά και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αργολίδας, όπως η Κοιλάδα, το γραφικό ψαροχώρι της Ερμιονίδας. Κούλουμα λοιπόν και φέτος, με όλες τις τιμές, στο πανέμορφο χωριό, έδρα του Δήμου Επιδαύρου όπου κάθε Καθαρά Δευτέρα ξυπνά ο καρνάβαλος με μουσική, χορό, μεζέδες και αλευρώματα.

Ακόμη και μέρη που νομίζεις πως τα ξέρεις σπιθαμή προς σπιθαμή, θα βρουν τρόπο να σε εκπλήξουν αν τα δεις άλλη εποχή του χρόνου, ακόμη κι άλλη ώρα της ημέρας.

Έτσι κι εγώ όταν άνοιξα τα μάτια μια χειμωνιάτικη μέρα, είδα αλλιώς τον τόπο που διάλεξαν οι γονείς μου να «υιοθετήσουν» 60 χρόνια πριν κι εγώ συνεχίζω να τηρώ την οικογενειακή παράδοση, φροντίζοντας με τη σειρά μου το εξοχικό που με τόση αγάπη και προσωπικό μόχθο έφτιαξαν στο Λυγουριό της Αργολίδας. Κι ας μην ήταν το χωριό τους… Έγινε όμως!

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Αφήστε μια απάντηση