“Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων Δήμου Επιδαύρου ” από το Πράσινο Ταμείο.

0

Άλλη μια ένταξη έρχεται στο Δήμο Επιδαύρου από το Πράσινο Ταμείο. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 46.500€ και χρηματοδότησης 37.200€ θα ξεκινήσει άμεσα!

 Η “Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων Δήμου Επιδαύρου ” έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη ένταξη για το έτος 2022 από το πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης του Ταμείου.

 Μελετώντας τον χώρο των σχολείων θα δημιουργηθεί ένα χώρος σκίασης στους προαύλιους χώρους, ο οποίος με βάση τις βιοκλιματικές αρχές θα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε ένα περιβάλλον, το οποίο να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες ενταγμένο σε ένα φυσικό περιβάλλον με απλές και λιτές γραμμές δημιουργώντας έναν αισθητά ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

Όπως ναξοίνωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης , η προμήθεια αφορά Πέργκολες/Στέγαστρα οι οποίες θα τοποθετηθούν στα: Γυμνάσιο Λυγουριού, Λύκειο Λυγουριού, Νηπιαγωγείο Λυγουριού και Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου.

Επίσης θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας στον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού Λυγουριού.

Μελετώντας τον χώρο του παιδικού σταθμού, προτείνεται η προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για την αντικατάσταση του υπάρχοντος και την τοποθέτηση εκ νέου σε σημεία του χώρου που έχουν χώμα και τσιμέντο.

Ο στόχος του δήμου είναι διατηρώντας το υφιστάμενο πράσινο, να δημιουργηθούν νέες ζώνες πρασίνου στα εν λόγω σχολεία.

 
Στα σκίαστρα θα τοποθετηθούν κρεμαστές γλάστρες με αναρριχώμενα φυτά, τα οποία θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης βελτιώνοντας το μικροκλίμα του σχολείου.

Έχοντας ήδη κάνουμε παρεμβάσεις στα Δημοτικά σχολεία Αγίου Δημητρίου, Νέας Επιδαύρου και Δήμαινας μέσω της σχολικής επιτροπής και του προέδρου Φώτη Οψιμούλη , με αυτό το πρόγραμμα προχωρά η σκίαση για τα παιδιά των σχολείων μας σε σχεδόν όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Αφήστε μια απάντηση