Λαϊκή Συσπείρωση: Διαχρονική απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου Επιδαύρου.

0

Ακόμα μία πράξη στο έργο με την λογιστική υποστήριξη του δήμου και των νομικών του προσώπων είχαμε πριν λίγες μέρες με την απευθείας ανάθεση έναντι του ποσού των 9.920 ευρώ της λογιστικής υποστήριξης της ΚΕΔΕΠ. 

Η δημοτική επιχείρηση είχε μείνει χωρίς λογιστική υποστήριξη μετά την απομάκρυνση του κ. Λαμπρακάκη και των εταιριών του που είχε πάρει αποκοπή δουλειές σε όλο το δήμο. 

Η συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε τις εταιρίες του κ. Λαμπρακάκη ήταν αποκαλυπτική τόσο για το τι έγινε όσο και για την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Ο κ. Λαμπρακάκης υπήρξε “στενός “ συνεργάτης της δημοτικής αρχής με πάνω από δέκα συμβάσεις σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου από την αρχή ουσιαστικά της θητείας της. Μάλιστα η συνεργασία προήλθε από “προξενιό” που έκαναν στη δημοτική αρχή κάποιες “υπηρεσίες” σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο. Βέβαια δεν μας είπε ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες που προξενεύουν ιδιώτες που έρχονται για να βγάλουν κέρδος από την απαξίωση των υπηρεσιών των δήμων. 

Και ενώ σε όλες τις ερωτήσεις μας μέχρι τώρα στο δημοτικό συμβούλιο κανένας δεν παραδεχόταν ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο δήμο, ξαφνικά υπάρχουν και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και “εθελοντές”.

Στο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε ακόμα δημοτικούς συμβούλους να λένε ανερυθρίαστα ότι δεν ζημιώθηκε ο δήμος από την συνεργασία του με τις εταιρίες του κ. Λαμπρακάκη. Ο Δήμος-Επιχείρηση που ονειρεύονται δεν θεωρεί ζημιά ότι εργαζόμενοι έμειναν για 15 μήνες ανασφάλιστοι. Η ζημιά του δήμου δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς δεν πήραμε απάντηση ούτε στο εάν υπήρξε πρόστιμο κατά της διαδικασία πληρωμής των ενσήμων για το έτος 2021. Το πρόβλημα με τα ένσημα αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τη δημοτική αρχή από άλλο λογιστή που κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες αυτό που ο εκλεκτός της δημοτικής αρχής και των “υπηρεσιών” δεν μπορούσε να κάνει εδώ και 15 μήνες. 

Παραμένει ακόμα και το ζήτημα με τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια με όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει από τότε να σφυρίζουν αδιάφορα και να μην αναλαμβάνουν καμία πρωτοβουλία για να πληρωθεί ο κόπος τους. 

Τα προβλήματα των εργαζόμενων του Δήμου δεν σταματούν εδώ αφού εδώ και μήνες δεν παίρνουν τα γάλατα που δικαιούνται. Η παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Μέσων Ατομικής Προστασίας της υγείας των εργαζομένων, πρέπει να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η διανομή τους γίνεται στους χώρους εργασίας, κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ακόμα ένα παράδειγμα για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο δήμο είχαμε και κατά την συζήτηση για την πρόσληψη των υδρονομέων. Οι υδρονομείς θα ξεκινήσουν την εργασία τους τον Μάϊο λες και δεν δουλεύει ήδη η άρδευση και όσοι ποτίζουν από τον Φεβρουάριο τα χωράφια τους πάει κάποιο φάντασμα και τους δίνει νερό. Η παραδοχή βέβαια του κ. Αντιδήμαρχου ότι για να καλυφθεί η περιοχή της Νέας Επιδαύρου βασιζόντουσαν σε έναν 80χρονο τα είπε όλα.

Την πολιτική της ισοπέδωσης του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών του δήμου, το άνοιγμα δρόμου για τους ιδιώτες , το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας υποστηρίζουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις του δήμου, παλιές και νέες. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου είναι η μόνη παράταξη που κινείται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και διεκδικεί:

• Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Κρατική χρηματοδότηση, επαρκή και πλήρη, για τη λειτουργία των δήμων.

• Κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών.

• Μείωση της τοπικής φορολογίας που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά. 

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου
Μπουρδάκος Ναπολέων
Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση