Σε Επίδαυρο και Μυκήνες στήνει ιατρεία πρώτων βοηθειών ο Ερυθρός Σταυρός.

0

Συνάντηση για τη συνέχιση της ήδη τετράχρονης συνεργασίας τους είχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Υποστράτηγος ε/α Αντώνης Αυγερινός.

Ο ΕΕΣ, τον Ιούλιο 2019, είχε αμέσως ανταποκριθεί στο αίτημα της Λίνας Μενδώνη για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

 Η συνεργασία ΥΠΠΟΑ και ΕΕΣ επισφραγίστηκε τώρα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνοντας την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη Αθηνών, Κνωσό, Μυκήνες, Δελφούς, Επίδαυρο, Σούνιο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Κόρινθο, Μυστρά, Ακρόπολη Λίνδου.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Για το Υπουργείο Πολιτισμού είναι σημαντικό ότι η εξασφαλίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους, υψηλής επισκεψιμότητας, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των επισκεπτών τους, από τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρέπει να σημειώσω ότι σε κάποιες –ευτυχώς λίγες- περιπτώσεις η άμεση παρέμβαση, η γνώση και η εμπειρία των ερυθροσταυρητών έσωσε ανθρώπινες ζωές.

Αφήστε μια απάντηση