Γέμισε το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού για την ομιλία της υποψ. βουλευτού Αργολίδας Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου

0

«Ούτε η δυνατή βροχή δεν σταμάτησε την αγάπη σας!» σχολίασε η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου την εικόνα του γεμάτου με κόσμο Πνευματικού Κέντρου στο Λυγουριό, όπου πραγματοποίησε την πρώτη ανοικτή ομιλία της!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η μόνη υποψήφια που «τόλμησε» να κάνει ανοικτή συγκέντρωση στο Λυγουριό, και εκ του αποτελέσματος μόνο ικανοποίηση νιώθει. Η επιλογή της δεν ήταν τυχαία, και πέραν οποιονδήποτε άλλων συμβολισμών, η ίδια σημείωσε ότι «Επίλεξα να ξεκινήσω τις ομιλίες μου σε αυτές τις εκλογές από το Λυγουριό, την έδρα του δήμου Επιδαύρου! Όχι μόνο επειδή είναι το γεωγραφικό κέντρο της Αργολίδας μας, αλλά για το συμβολισμό του.

Το συμβολισμό της Επιδαύρου στην ίδια την ιστορία της Ελλάδας μας. Στον τόπο που οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν να παράγουν πολιτισμό. Αλλά και να επικρίνουν μέσα από τις τραγωδίες τους δημαγωγούς. Που μέσα από τα σπουδαία έργα τους ανέδειξαν την αξία της δημοκρατίας, την κριτική στάση που πρέπει να κρατάμε, και το ήθος που κουβαλάμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μέχρι και σήμερα. Στον τόπο που η Α’ Εθνοσυνέλευση συνέταξε το Σύνταγμα της Επιδαύρου, το πρώτο Σύνταγμα της χώρας μας. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό Σύνταγμα της εποχής του.

Στον τόπο που τέθηκαν τα θεμέλια του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Από αυτόν τον ιστορικό τόπο έχω την τιμή να διεκδικώ την ψήφο σας, ώστε δυναμικά να υπηρετήσω τη χώρα, τον τόπο, τους ανθρώπους του, και τους πολίτες του. Αλλά και να υπηρετήσω τις αρχές για τις οποίες σας μίλησα πριν, που συμβολίζονται σε αυτόν το τόπο. Την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το όραμα κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για μια καλύτερη ζωή…» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε τα εξής: «…Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός. Η προσφορά είναι αυτοσκοπός. Από όποιο μετερίζι και αν γίνεται. Και αυτό προσπαθώ να κάνω χρόνια τώρα από όποιο πόστο και αν περάσω.

Τόσο επαγγελματικά, όσο και μέσα από τη δημόσια παρουσία μου. Με εφόδια την επιστημονική μου γνώση. Την επαγγελματική μου πορεία. Την αποτελεσματικότητα που επέδειξα στη διοίκηση ενός φορέα γενικής κυβέρνησης. Η δικηγορία είναι για μένα όχημα προσφοράς. Πάντα στέκομαι στο πλευρό των συμπολιτών μου, των συμπολιτών μας… Με όσους έχουμε συνεργαστεί, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τη μαχητικότητά μου. Γνωρίζετε συνάμα ότι αντιμετωπίζω τους πελάτες μου ως δικούς μου ανθρώπους. Και αν σήμερα διεκδικώ μια θέση στη Βουλή είναι επειδή θέλω να κάνω πράγματα. Δεν είμαι υποψήφια για να γίνω κάτι, αλλά για να κάνω κάτι. Για την Αργολίδα μας, για τους ανθρώπους της, για τη χώρα μας!…» ενώ στη συνέχεια της ομιλίας της είπε τα εξής: «…Η υποψηφιότητά μου δεν προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα, ούτε στηρίζομαι σε πλάτες αλλωνών… Η θητεία μου στο ΚΕΘΙ, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύτηκε ανανεώθηκε από δύο Υπουργούς, από τον Γιάννη Βρούτση, και από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Η σκληρή μου δουλειά έχει αναγνωριστεί. Η παραίτησή μου από αυτόν τον φορέα ήταν επιλογή μου προκειμένου να κατέβω για βουλευτής. Για να διεκδικήσω ακόμη περισσότερα για την Αργολίδα. Για να είναι η φωνή της Αργολίδας μέσα στην Νέα Δημοκρατία και την επόμενη Βουλή πιο ισχυρή, πιο δυναμική. Να αρχίσει επιτέλους να διεκδικεί. Όχι απλώς να διαβιβάζει μηνύματα. Να μην περιμένουμε άλλο παθητικά απαντήσεις σε επιστολές… Να διεκδικούμε και να ανανεωθούμε!… Πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά. Το απαιτούν οι περιστάσεις, το απαιτεί και ο νομός μας…»

και στο τέλος της ομιλίας κατέληξε ως εξής:

«…Σας ζητώ να δώσουμε τον αγώνα όλοι και όλες μαζί. Πρώτα απ’ όλα για τη χώρα! Να συνεχίσει η Ελλάδα μπροστά. Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά, όπως λέει και το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας! Στις 21 Μαΐου στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσουμε στο δρόμο της προόδου που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να δώσουμε τη μάχη για την Αργολίδα μας και όλα όσα δικαιούται! Για όλους τους έντιμους ανθρώπους αυτού του τόπου. Για όλους εσάς. Είμαι εδώ, είμαστε εδώ.

Δώστε μου τη δύναμη να σας εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή.

Και δεσμεύομαι : θα εργαστώ για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας, των ανθρώπων του, των παιδιών μας. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί! Μπροστά, δυνατά!»

Αφήστε μια απάντηση