Αποχαιρετιστήρια δήλωση Βασίλη Μπιμπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου της 20ης Αυγούστου 2019

0

Απόψε, είναι μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά για εμένα!

      Είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου αυτής της δημοτικής περιόδου που λήγει στις 31 Αυγούστου 2019, αλλά και δική μου τελευταία ως δημοτικός σύμβουλος και θέλω να μου επιτρέψετε κυρία Πρόεδρε, να πω δύο λόγια.

       Έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια και 8 μήνες!, θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να αποχωρήσω. Από την 1/1/1995, με μία τετραετή απουσία (το 1999-2002 λόγω μη συμμετοχής μου), δίνω συνεχώς το παρών ως δημοτικός σύμβουλος, είτε πλειοψηφίας είτε μειοψηφίας, με την ψήφο και εμπιστοσύνητων πολιτών. Θεωρώ ότι υπηρέτησα όλους τους συμπολίτες μου με υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα. Ήμουν δίπλα σε κάθε κάλεσμά τους, με ατελείωτες ώρες προσφοράς, δίχως να φείδομαι προσωπικό χρόνο.

      Η απόφαση ότι όλα έχουν το τέλος τους ήταν μέσα μου ειλημμένη από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014. Θεωρούσα και θεωρώ πως πρέπει να δίνουμε χώρο σε νέα πρόσωπα, να εμπιστευόμαστε νέους ανθρώπους, τόσο ηλικιακά όσο και σε ιδέες. Οι νέοι και δυνατότητες έχουν αλλά και όρεξη για προσφορά και γνώσεις οι περισσότεροι, αλλά το κυριότερο είναι ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς και τα παιδιά τους.

       Εκ πεποιθήσεως πάντα εμπιστευόμουν τις νέες γενιές, τη φρεσκάδα, τον αέρα μιας σύγχρονης εποχής, τις ιδέες τους. Παίρνοντας ως βάση τη δική μου ενασχόληση, προτείνω σε όλους τους νεότερους που συναντώ να ασχοληθούν με ό,τι από τα κοινά αγαπούν και τους ενδιαφέρει (δημοτικά, πολιτιστικά, αθλητικά, εκκλησιαστικά, κλπ). Μην τους φοβίζουν η κριτική (καλοπροαίρετη ή μη), οι γκρίνιες, τα σχόλια, τα κακώς κείμενα. Προέχει η αγάπη για τον τόπο και την κοινωνία, αυτόν τον τόπο που ζούμε όλοι, αυτήν την κοινωνία που όλων μας οι ψηφίδες τη συνθέτουν. Να εκλαμβάνουν κάθε κριτική σαν πρόταση προς συζήτηση, να αξιολογούν τις παρατηρήσεις που γίνονται, να έχουν γερό στομάχι απέναντι στους κακοπροαίρετους αντιτείνοντας ιδέες και λύσεις σε κάθε πρόβλημα, να συμβάλλουν δημιουργικά με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα καλύτερο αύριο. Στην τελική, οι ίδιοι θα ζήσουν στο χώρο για τον οποίο μάχονται και ο τόπος μας είναι πάντοτε η αντανάκλαση της ζέσης ή της αδιαφορίας μας. Η αποχή, η μη συμμετοχή και το να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αργά ή γρήγορα οδηγεί στη σήψη, προσωπική και ευρύτερη.

       Να συγχαρώ τον επικεφαλής μας Τάσο Χρόνη και τους υποψήφιους της δημοτικής του παράταξης “Δύναμη Προοπτικής” για την σπουδαία τους νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Επίσης να συγχαρώ όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Να τους ευχηθώ υγεία, σύμπνοια, αντικειμενικότητα, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, γιατί οι πολίτες περιμένουν πολλά από αυτούς. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι από τις αγαθές προθέσεις. Ευελπιστώ να έχουν στόχους, όραμα και μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.   Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα ωραίο ταξίδι!!

       Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους τους συμπολίτες που τόσα χρόνια με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω από κάθε μετερίζι. Εννοείται θα παραμείνω, στο μέτρο του δυνατού, ενεργός πολίτης και μετά τις 31 Αυγούστου 2019 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στο Δήμο Επιδαύρου, γιατί έχουμε διαρκή υποχρέωση στον τόπο μας να προσφέρουμε, να υπηρετούμε, να δημιουργούμε, να αφήνουμε παρακαταθήκες.

       Τελειώνοντας, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω και όλους αυτούς που συνεργάστηκα τα τελευταία εννέα χρόνια στο Δήμο Επιδαύρου, αιρετούς και εργαζόμενους, γιατί με “ανέχτηκαν” και να δηλώσω ότι οι αντιπαραθέσεις ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές. Έτσι τις εξέλαβα και εγώ από την δική τους πλευρά. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς, να παραμείνουμε δημιουργικοί, δίπλα στους νεοεκλεγέντες, όποτε χρειαστεί, εφόσον φυσικά μας το ζητήσουν.

Λυγουριό, 20-8-2019

Βασίλης Γεωργ. Μπιμπής

δημοτικός σύμβουλος Επιδαύρου.

Αφήστε μια απάντηση