Θεμελιώθηκε το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού.

0

Στη θεμελίωση του πνευματικού κέντρου προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης . Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,7 εκατομμύρια ευρώ και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου δήλωσε :

Σήμερα θεμελιώθηκε ένα όνειρο το οποίο έγινε… 33 ετών ακριβώς !!!Αρχίζοντας από τις 10/ 12/ 1987, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Λυγουριού Καββαδίας έβγαλε την πρώτη άδεια οικοδομής για να στεγαστεί το ‘’Πολιτιστικό Κέντρο ‘’ όπως ακριβώς έλεγε η άδεια, φτάσαμε σήμερα να κάνουμε τον αγιασμό και να μπει θεμέλιος λίθος στην οικοδομή.Από τότε πέρασαν πολλοί και πολλά για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Στις 21/ 2/ 2005 ο Σύλλογος αποφάσισε να αποδώσει στον Δήμο Ασκληπιείου το οικοπέδου που κατείχε με τον όρο να ανεγερθεί Πνευματικό Κέντρο. Στις 14/ 12/ 2007 η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου Ασκληπιείου, με δήμαρχο τον Χρήστο Τσακαλιάρη, αποφασίζει ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς και προχωρά στο συμβόλαιο με τον τότε πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Ι. Οψιμούλη.Στις αρχές του 2010 εκδόθηκε νέα άδεια οικοδομής, από τον τότε δήμαρχο Ασκληπιείου κ. Τσακαλιάρη για λογαριασμό του δήμου.Μετά από πρόταση της Περιφερειακής Αρχής του κ. Τατούλη το 2018, σε συνεργασία με την π. δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Γκάζτιο,  το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 και μάλιστα εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον π. Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο στην

Τρίπολη.Αφού πέρασαν διάφορες δυσκολίες και εμπόδια, αρκετά σοβαρά θα μπορούσαμε να πούμε, τα οποία ξεπεράσαμε με ειλικρινή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, φτάσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Οι εργασίες ξεκίνησαν και προχωρούν με σκοπό το έργο να τελειώσει και να στεγάσει το έντονο πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου Επιδαύρου, όσο πιο σύντομα γίνεται. Ενός δήμου, που μόνο στο όνομα του, ο καθένας έχει ως πρώτη σκέψη τον πολιτισμό και την ιατρική!Η διάρκεια της ολοκλήρωσης αυτού του έργου και τα χρόνια που πέρασαν, δείχνουν το δαιδαλώδες δημόσιο σύστημα αλλά δείχνουν επίσης, ότι όταν συνεργάζονται οι φορείς και η διοίκηση, είτε κεντρική είτε τοπική αυτοδιοίκηση, έρχονται αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.Και αυτό είναι πάντα το ζητούμενο!Παρόντες στη θεμελίωση, λόγω των μέτρων διασποράς του ιού, δεν ήταν όσοι θα ήθελαν και όσοι θα έπρεπε!Έλειπαν άνθρωποι που βοήθησαν πολύ στο να προχωρήσει  το έργο όπως οι βουλευτές του νομού μας, πρώην και νυν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην και νυν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, πρώην και νυν πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Καββαδίας αλλά και δεκάδες υποστηρικτές που έβαλαν το λιθαράκι τους με τεχνικές και άλλες γνώσεις και γνώμες. Πιστεύουμε σύντομα να επιτραπεί μια πιο ανοιχτή εκδήλωση και να έρθουν όλοι να δουν την πορεία του έργου.

 Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος – που βοήθησε να ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες που προαναφέραμε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καββαδίας Ίων Ξυπολιάς και ο εμπνευστής του έργου και π. πρόεδρος του Καββαδία Γιάννης Σαρρής (Δραγώνας), η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Φώτης Οψιμούλης εκπροσωπώντας ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ξυπολιάς εκπροσωπώντας τον π. Δήμαρχο Κώστα Γκάτζιο, ο οποίος απουσίαζε, ο μηχανικός και π. Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής ο οποίος εργάστηκε από την αρχή του έργου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αμισθί και φυσικά η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας Ντίνα Καχριμάνη η οποία μαζί με την υπηρεσία της αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στην υλοποίηση του έργου βρίσκοντας πάντα λύσεις για τη λειτουργικότητα και την αποπεράτωση του έργου.  

Αφήστε μια απάντηση