Εγκαινιάστηκαν και ανοίγουν τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑΕΠ (φώτο).

0

Εγκαινιάστηκαν σήμερα το πρωί τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑ Επιδαύρου με παρουσία ελάχιστου κόσμου λόγω κορωνοϊού , και είναι έτοιμα να ανοίξουν για το κοινό από την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε το προεδρείο αλλά κι ο δήμαρχος Επιδαύρου αυτή η μεταφορά έχει κριθεί εδώ και καιρό απαραίτητη όχι μόνο λόγω των συνθηκών του κοροναϊού αλλά και της εύκολης πρόσβασης των δημοτών και της λογοτεχνικής υποδομής που χρειάζεται με τέτοια επιχείρηση.

Σε ανακοίνωση του μετά τα εγκαίνια ο δήμαρχος εξήγησέ τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση , ανέλυσε την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Επιδαύρου και απάντησε και στο πολύκροτο ερώτημα των ημερών για το ποσό του ενοικίου και τα έξοδα που έγιναν για τη μετακόμιση της επιχείρησης.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου :

Μεγάλη μέρα σήμερα για την Δ.Ε.Υ.Α. και το Δήμο Επιδαύρου!

Επιτέλους η ΔΕΥΑΕΠ μπόρεσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο, σε κεντρικό σημείο του Λυγουριού, με τους χώρους που χρειάζεται, ιδιαίτερα λόγω κορωνοϊού, αλλά και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης υγιούς επιχείρησης προς όφελος των δημοτών – καταναλωτών μας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου μόνο τυχαία δεν ήταν!

Από τη μια έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη στέγη για το προσωπικό μας και από την άλλη έπρεπε να διασφαλιστεί η αμεσότητα στην πρόσβαση των δημοτών μας!

Ένας ακόμα κυρίαρχος λόγος ήταν ότι έπρεπε να τονωθεί η “ενδεκάτη”, η άλλοτε κραταιά εμπορική και πολύβουη διασταύρωση του Λυγουριού, που τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της.

Δεν θα μπορούσαν όμως να γίνουν όλα αυτά, αν η επιχείρηση δεν είχε μπει σε πραγματική τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Μερικά ενδεικτικά νούμερα:

Παραλάβαμε ταμείο 3.500€ (σημείωση ότι το προσωπικό στοιχίζει περίπου 7.000€ το μηνα). Στο τέλος του 2019 είχαμε 55.000€ και σήμερα στο ταμείο μας έχουμε πάνω από 200.000€, κάνοντας ήδη πολλά έργα που βάλτωναν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι απαιτήσεις από καταναλωτές ήταν κοντά στο 1.500.000€ ενώ τώρα τις έχουμε μειώσει κατά 300.000€ (μέσα σε ένα χρόνο!).

Τα έσοδα από 980.000€ έχουν φτάσει στο 1.200.000€.

Φόροι και εισφορές έχουν ρυθμιστεί και χρωστάμε κοντά στις 80.000€ μόνο.

Οι βραχυπροθεσμες υποχρεώσεις που παραλάβαμε από προηγούμενα έτη ήταν κοντα στις 500.000 € και καλύφθηκαν τιμολόγια προμηθευτών και δικαστικές αποφάσεις οφειλών περίπου 350.000€!

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. με το ρυθμό που είχε έμπαινε μέσα 200.000€ το χρόνο, ενώ τώρα βγάζει κέρδος πάνω από 200.000€.

Καλό είναι λοιπόν οι υπερευαίσθητοι για το δημόσιο χρήμα, που το μόνο που λένε είναι γιατί αλλάξαμε κτίριο και πληρώνουμε κάτι παραπάνω, να αναλογιστούν γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε καρέκλα και που πήγαιναν τα λεφτά των καταναλωτών!

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. Γιώργο Παύλου που έδωσε άλλη πνοή στην επιχείρηση, ακολουθώντας πίστα τον προεκλογικό σχεδιασμό μας, αλλά και στο Δ.Σ. που δουλεύει ακατάπαυστα και στηρίζει τις προσπάθειες όλων μας.

Τέλος συγχαρητήρια στο προσωπικό της επιχείρησης που άλλαξε την εικόνα της τόσο γρήγορα και τόσο δυναμικά. Ο χώρος αυτός σας αξίζει! Ανήκει πρώτα σε εσάς και μετά σε όλους τους καταναλωτές!

Τα καλύτερα έρχονται!

Όλοι μαζί μπορούμε και πάμε μπροστά!

Καλή αρχή!!

Υ.γ. Το ενοίκιο είναι 500€ το μήνα, για ένα κτίριο σε υπεραριστη κατάσταση, με αρκετό εξοπλισμό και οποίες αλλαγές έγιναν, εγιναν με έξοδα των ιδιοκτητών!

Αφήστε μια απάντηση