Ανδριανός: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών της Αργολίδας.

0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος παγετός και στο φυτικό κεφάλαιο ιδίως των εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από παραγωγούς, οι πρόσφατοι παγετοί που έπληξαν την Αργολίδα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στην ανθοφορία και την καρποφορία των καλλιεργειών, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς έκτοτε μεγάλος αριθμός δέντρων και κυρίως εσπεριδοειδών φαίνονται να έχουν υποστεί σημαντική ζημιά που σημαίνει ότι θα είναι εκτός παραγωγής τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και η αναζήτηση των συγκεκριμένων εργαλείων και διαδικασιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που ούτως ή άλλως δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις  θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών της Αργολίδας που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό τους κεφάλαιο από τους πρόσφατους παγετούς».

Αφήστε μια απάντηση