Με δύο ακόμα μελέτες ανάπλασης του Αγ. Δημητρίου και της Επιδαύρου προχωράει ο Χρόνης.

0

“Με μικρές αλλά σημαντικές αναπλάσεις σε όλα τα χωριά προχωράμε το σχεδιασμό μας για ένα νέο Δήμο”, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Επιδαύρου  Τάσος Χρόνης.
Αναλυτικά ο κύριος Χρόνης αναφέρει:
“Προχωρήσαμε σε πρόταση χρηματοδότησης για μελέτη δύο Αστικών Αναπλάσεων σε ακόμα δύο χωριά του Δήμου μας!
Πρόκειται για την ανάπλαση τμήματος κοινόχρηστων χώρων του Οικισμού Αγίου Δημητρίου και του οικισμού Αρχαίας Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου, οι οποίοι θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και με σεβασμό στην ιστορικότητα του τόπου.
Στόχος των αναπλάσεων είναι η αναβάθμιση των πλατειών και των περιμετρικών κοινόχρηστων χώρων σε κάθε οικισμό ώστε οι τελικοί χρήστες να βιώνουν θερμική, ακουστική και οπτική άνεση κάθε φορά που τους χρησιμοποιούν. Η περιοχή και η έκταση των αναπλάσεων φαίνεται προσεγγιστικά στους χάρτες που επισυνάπτονται.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τη σύνδεση, ουσιαστικά, δύο κοινοχρήστων χωρών στον Άγιο Δημήτριο, της κεντρικής πλατείας Αγίου Νικολάου και της πλατείας Ιατρείου ενώ μαζί θα μελετηθεί και η αναβάθμιση της ίδιας της πλατείας Αγίου Νικολάου.
Στη δεύτερη περίπτωση θα μελετηθεί η αναβάθμιση της πλατείας Δημαρχείου στην Αρχαία Επίδαυρο η οποία θα συνδεθεί με την παραδοσιακή κλίμακα της Κούρκουλας όπου θα οδηγεί σε μικρή πλατφόρμα θέασης. Παράλληλα θα γίνει η ανακατασκευή της ιστορικής βρύσης της “Μπούλας” στον πλάτανο!

Η χρησιμοποίηση καινοτόμων βιοκλιματικών υλικών θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση όχι απλά ως μια χειρονομία επιδερμικής προσέγγισης αλλά ως ένα βασικό συστατικό μιας κοινότητας που ανανεώνει το πρόσωπο της μέσα από την ιστορία της, τις παραδόσεις της και τις βιώσιμες πρακτικές του μοντέρνου σχεδιασμού και φιλοσοφίας.
Μέσα από τις δράσεις αυτές και την ανανέωση των κοινοχρήστων χώρων θα αναδειχτεί η Ελλάδα του σήμερα, μια Ελλάδα που μαθαίνει, που εκπαιδεύεται, που σέβεται το περιβάλλον.
Στόχος είναι άμεσα (μέσα στο 2021 ) να είναι έτοιμες οι απαραίτητες μελέτες και εντός του επόμενου έτους (2022) να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για υλοποίηση των μελετών!
Συνεχίζουμε…
Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης”

Αφήστε μια απάντηση