Χρόνης: O κόμβος Λυγουριού-Κέντρου Υγείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

0

“Σήμερα ήταν μια μεγάλη μέρα για το Λυγουριό και το Δήμο Επιδαύρου! Ένα μεγάλο έργο, από όταν δημιουργήθηκε είχε ένα “ανάθεμα”!
Δεν μπαίνουμε στην λογική του ποιος και πότε έφταιξε, απλά θυμίζω ότι για δημιουργηθεί αυτό το “έκτρωμα ” στο τελείωμα του δρόμου Αρκαδικό- Λυγουριό κάποιοι έβαλαν τον μανδύα του επανάσταση, δίκαια ίσως το έπραξαν τότε, αλλά καταδίκασαν για μια 10ετια την είσοδο του Λυγουριού!
Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα βρούμε την πιο άμεση και εύκολα διαχειρησιμη λύση!
Ο δρόμος και το έργο ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Περιφέρεια!
Με ενέργειές μας και άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήρθαμε σε επαφή με την εταιρία Μηχανικών ΣΥΣΤΑΣ η οποία με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση μας για νέα μελέτη του κόμβου Λυγουριού.  
Αφού ανέλυσαν τις δυνατότητες και την υπάρχουσα κατάσταση πρότειναν μια λύση, που συζητήθηκε με τις υπηρεσίες και κατέληξαν να κάνουν ΔΩΡΕΑ στο Δήμο Επιδαύρου τη μελέτη για το νέο κόμβο!!
Το τι σημαίνει δωρεάν το γνωρίζουν όλοι όπως επίσης γνωρίζουν και το κόστος μιας τέτοιας εργασίας!
Σήμερα λοιπόν ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας παρέλαβε την ολοκληρωμένη μελέτη, προκειμένου να την υλοποίηση ο κύριος του δρόμου, που είναι η Περιφέρεια και μας διαβεβαίωσε ότι το έργο προϋπολογισμού 540.000 € θα μπει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  
Πέρα από τον κόμβο έχει προβλεφθεί επαρκής φωτισμός που θα προχωρήσει προς την είσοδο του Λυγουριού, όπως και επαρκής ασφαλτοστρωση για να διορθώσει κομμάτια της εισόδου του Λυγουριού μαζί με τον κόμβο.
Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ΣΥΣΤΑΣ , την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους!!”
Τάσος ΧρόνηςΔήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση