Εντάχθηκε στο Αντώνης Τρίτσης η ‘’Ανάπλαση των οδών του Λυγουριού’’.

0

Η ενασχόληση μας με τα κοινά έχει ως μοναδικό στόχο να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Κάθε φορά που γίνεται μια ένταξη, νοιώθουμε σα να είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο από σήμερα!

Το Λυγουριό την τελευταία δεκαετία δοκιμάστηκε και δυστυχώς η κατάσταση κάθε χρόνο δείχνει να πηγαίνει χειρότερα. Με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε αλλά με στοχοπροσήλωση δρομολογούμε παρεμβάσεις ώστε η έδρα μας, στα 2 χλμ από τον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας να γίνει πάλι πόλος έλξης. 

Η σημερινή ανακοίνωση στο Διάυγεια της ένταξης, μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του έργου ‘’Ανάπλαση των οδών του Λυγουριού’’ προϋπολογισμού 2.800.000€ μας γεμίζει με χαρά αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον!

Για να γίνει αυτή η πρόταση κόπιασαν πολλοί! 

Όλοι το πίστεψαν και σήμερα ήρθε η δικαίωση! 

Μια υπηρεσιακή δουλειά που θα γινόταν σε μήνες, όπως αναλυτικά έχω περιγράψει στις 11/6/2021 βάσει των χρονοδιαγραμμάτων του δημοσίου τομέα,​ έγινε σε μια εβδομάδα!! 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων, η Αναπτυξιακή Αργολίδας, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, οι ιδιώτες μελετητές και φυσικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Επιδαύρου συντονίστηκαν και παρήγαγαν αποτέλεσμα!

Τους ευχαριστούμε λοιπόν όλους σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο! 

Πίστεψαν όλοι στην σκέψη ότι μπορούμε και τελικά έγινε πραγματικότητα! 

Επιγραμματικά ΜΟΝΟ στην έδρα του Δήμου μας έχουν ενταχθεί έργα όπως η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, η αναβάθμιση της πλατείας Άννας Συνοδινού, το νέο Μουσείο Ελιάς, ο νέος κόμβος Λυγουριού, η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναβάθμιση του Δημαρχείου, η αγορά οικοπέδου για την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου, η αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας (Τεχνικό Πρόγραμμα 2021), η αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου (Τεχνικό Πρόγραμμα 2021) και άλλα πολλά που ήδη εκτελούνται ή είναι στον σχεδιασμό.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και οδηγεί κάθε μέρα στο να είμαστε όχι μόνο #toposnadeis αλλά και #toposnazeis. 

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

Αφήστε μια απάντηση