Ενημέρωση από τον Δήμο Επιδαύρου για την απογραφή πληθυσμού 2021.

0

Αγαπητοί κάτοικοι του Δήμου Επιδαύρου, κάθε δέκα χρόνια το κράτος διενεργεί απογραφή πληθυσμού! Σε λίγες μέρες ξεκινά η απογραφή για το 2021!
Για την επόμενη δεκαετία αυτή η απογραφή θα έχει σημασία στις παροχές και τις χρηματοδοτήσεις που γίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια!
Για αυτό λοιπόν σας καλούμε να είστε προσεκτικοί!
Ειδικά όσοι μένουν αρκετό καιρό στο Δήμο μας, οι οποίοι είναι πολλοί πλέον, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ!
Επίσης προσοχή σε όσους δεν μένουν εδώ προσωρινά (φαντάρους, φοιτητές, κ.λπ.). Να απογραφούν στην πατρική οικία!
Καλή μας επιτυχία!
ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2021To κύριο μέρος της φετινής απογραφής θα γίνει με την μέθοδο της ηλεκτρονικής αυτοϋπογραφής. Θα διαρκέσει από τις 23 Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Σχεδόν 60.000 απογραφείς θα αφήσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Ήδη από την απογραφή κτιρίων που προηγείται οι ερευνητές γνωρίζουν σε ποια σημεία της χώρας εντοπίζονται κατοικίες.  
Στην συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να μπει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τον εαυτό του και τα μέλη του νοικοκυριού του, καθώς και για την κατοικία του.  
Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού είναι αρκετός για την πραγματοποίηση της διαδικασίας και δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των μελών του νοικοκυριού. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις και διευκρινίσεις.
Η διαδικασία του «πόρτα-πόρτα».
Η δεύτερη φάση της διαδικασίας θα διαρκέσει από τις 27 Νοεμβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά όσους πολίτες δεν πήραν μέρος στην ηλεκτρονική αυτοϋπογραφή, λόγω ηλικίας, μη πρόσβασης στο διαδίκτυο, ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας εκπρόσωπος της ΕΛΣΤΑΤ θα σας χτυπήσει το κουδούνι για την πραγματοποίηση της παραδοσιακής μεθόδου απογραφής «πόρτα-πόρτα».
Η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει πως για την αναγνώριση του απογραφέα, αυτός θα φέρει μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ειδική κονκάρδα με το σήμα της Αρχής στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.
Παράλληλα, ο απογραφέας είναι υποχρεωμένος να τηρεί θα τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Αφήστε μια απάντηση