Νέα μέτρα: Εως τις 12 π.μ. η διασκέδαση, στο 50% η τηλεργασία.

0

Τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε αυτά θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι και σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως 6 άτομα. Για το θέμα της μουσικής θα υπάρχει διακοπή εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα.

Σε ότι αφορά την τηλεργασία θα αυξηθεί στο 50%, ενώ στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 16/01 και είναι τα εξής:

  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας. 

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης «μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας

Αφήστε μια απάντηση