Στο Δημαρχείο μέχρι 10/2 η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό.

0

Παγοκρύσταλλοι σε δέντρο πορτοκαλιάς από τη μεγάλη και με διάρκεια πτώση της θερμοκρασίας στον Αργολικό κάμπο τη νύχτα και τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021. Η πτώση του υδραργύρου ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ και έφτασε στους -5 βαθμούς Κελσίου και διατηρήθηκε μέχρι το πρωί, σύμφωνα με τις θερμοκρασίες που κατέγραψε ο σταθμός της ΕΜΥ. Οι ανεμομείκτες της αντιπαγετικής προστασίας δούλευαν στο φουλ όλη την νύχτα, ενώ η τεχνητή βροχή που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την προστασία των δέντρων δημιούργησε τους γνωστούς κρυστάλλους με το νερό να παγώνει κάτω από τα δέντρα,. Αυτό που αντικρίζει κανείς το πρωί της Τετάρτης στον Αργολικό κάμπο είναι σκηνικό κατάψυξης με τα πάντα να έχουν παγώσει, ενώ έντονη είναι η ανησυχία των αγροτών από τις ζημιές που έχει προκαλέσει ο ισχυρός παγετός. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Δήμος Επιδαύρου ενημερώνει οτι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από ΠΑΓΕΤΟ που έπληξε, την 26η/01/2022, την Κοινότητα ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και επλήγησαν οι εξής καλλιέργειες:

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ [Πορτοκαλιές (Ομφαλοφόρες ποικιλίες, Valencia), Μανταρινιές (κοινά, Ενκόρ)], είναι η 10η/02/2022 ημέρα Πέμπτη.
Οι Δηλώσεις θα υποβάλλονται στο Δημαρχείο, στο Λυγουριό, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας το έντυπο ΟΣΔΕ της τελευταίας χρονιάς.

Τέλος, τα τέλη εκτίμησης ανέρχονται στα 0,10 € ανά δένδρο.

Από το Δήμο Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση