Η Σκόπελος στη Νέα Επίδαυρο για τα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση.

0

Από την Σκόπελο στις Εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελος Ξηντάρης ενώ ανταποκρίσεις θα έχει το Skiathoslife.gr σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από τις 19 έως τις 27 Μαρτίου η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά εκεί όπου ξεκίνησε, στη Νέα Επίδαυρο, με πλήθος εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σάββατο 19 έως Κυριακή 27 Μαρτίου στο χώρο της Μόνιμης Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων δεκατέσσερις σύγχρονοι εικαστικοί θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση ‘’Περί Μόνου του Κοινού της Ελλάδος Συμφέροντος’’ με την επιμέλεια της κ. Αμαλίας Παπαϊωάννου -Δρ.Ιστορίας της Τέχνης και του κ. Ευάγγελου Λιούγκα-Εικαστικού.

Σάββατο 19 Μαρτίου στις 19.00 υπογραφή πρωτοκόλλου επανασύνδεσης ιστορικών επαρχιών που απέστειλαν παραστάτες, από τους δημάρχους των σύγχρονων δήμων. Συνεδρίαση των τριάντα έξι δημάρχων με θέμα ‘’Η επικαιροποίηση της ανάγκης της πολιτικής ελευθερίας και της ανάδειξής της ως θεμελιώδη αξία στη ζωή μας’’. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Γεώργιο Κόνδη -Κοινωνιολόγο, Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελ/νήσου με θέμα « Η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και η διαχρονική της σημασία»

Κυριακή 20 Μαρτίου επετειακές εκδηλώσεις 200 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση, παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Σάββατο 26 Μαρτίου στις 19.00 «Αναγνώσεις του Συντάγματος 1821» ερευνητική performance από το Πανεπιστήμιο Πελ/νήσου με την επιμέλεια της κ. Αγγελικής Σπυροπούλου -Καθηγήτριας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και στις 20.00 ομιλία του γεωπολιτικού επιστήμονα κ .Γεωργίου Πραχαλιά –

– Τακτικού Μέλους της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών με θέμα «Διακόσια χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου».

Αφήστε μια απάντηση