Ημερίδα και συνέδριο για το Ελληνικό Σύνταγμα στην Νέα Επίδαυρο.

0

Επιστημονική ημερίδα και συνέδριο με τίτλο: «Η διαπάλη παράδοσης και νεωτερικότητας και το Σύνταγμα υπό το “κράτος” της Επανάστασης του 1821», πραγματοποιείται από την Πέμπτη 28 έως και 30 Απριλίου στην Επίδαυρο.

Εντάσσεται στη δράση: «Επιστήμη και Κοινωνία» «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)

Σήμερα στη Νέα Επίδαυρο και συγκεκριμένα στο «Συνεδριακό Κέντρο» (πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης), πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: “Σύνταγμα, θεσμοί και κοινωνία στην επαναστατημένη Ελλάδα”.

Την Παρασκευή θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νέα Επίδαυρο, το κοινό μεταπτυχιακό σεμινάριο Συνταγματικού Δικαίου των φοιτητών και φοιτητριών των Νομικών Σχολών ΑΠΘ και ΕΚΠΑ.

Το Σάββατο 30 Απριλίου, στον χώρο του Ξενία, στον Αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, στο Λυγουριό, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., θα λάβει χώρα Συνέδριο με τίτλο: «Μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας: όψεις του πρώιμου συνταγματισμού και διοικητικό σύστημα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους».

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ήβη Μαυρομούστακου, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σύμβουλος ΑΣΕΠ, Νικόλαος Παπασπύρου, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αριστείδης Χαντζής, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, Βασιλική Χρήστου Επ. Kαθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρ. Ευρωβουλευτής.

Θα συμμετάσχουν οι διδάσκοντες Καθηγητές και Καθηγήτριες των δύο Σχολών, οι Γιάννης Δρόσος, Σπύρος Βλαχόπουλος, Βασιλική Χρήστου και Νίκος Παπασπύρου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Χρυσόγονος, Παναγιώτης Μαντζούφας και Λίνα Παπαδοπούλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση