Ανδρέας Πουλάς : «Προβληματική η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ του Δήμου Επιδαύρου»

0

 ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

 Θέμα: Προβληματική η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ του Δήμου ΕπιδαύρουΣας καταθέτω επιστολή του Δημάρχου Επιδαύρου, κ. Αναστάσιου Χρόνη με την οποία επισημαίνει την προβληματική λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ Λυγουριού και Αρχαίας Επιδαύρου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή το κατάστημα ΕΛΤΑ Λυγουριού αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί με έναν μοναδικό τακτικό υπάλληλο που έχει απομείνει και 2 εργολαβικούς υπαλλήλους, ενώ πρόσφατα υπήρξε ενημέρωση ότι ο σχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι όχι η πλήρης στελέχωση αυτής της υπηρεσίας αλλά η απόλυση του ενός από τους δύο εργολαβικούς υπαλλήλους, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την δημοτική αρχή αλλά και τους πολίτες της περιοχής. Για το λόγο αυτό με την επιστολή η δημοτική αρχή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να απαξιώσει και να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στο Λυγουριό και ζητά την άμεση ακύρωσή της προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. 

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Δημάρχου Επιδαύρου κρίνεται επιβεβλημένη η ενίσχυση με προσωπικό του ΕΛΤΑ Αρχαίας Επιδαύρου καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που έχει επιφορτιστεί με την εξυπηρέτηση των τριών Κοινοτήτων (Αρχαία Επίδαυρος, Νέα Επίδαυρος, και Δήμαινα) δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων του. 

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. 

Ο βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς

Αφήστε μια απάντηση