Ανδριανός: Γιατί καθυστερούν οι αποζημιώσεις από την περσινή πυρκαγιά στη Γκάτζια και το Αραχναίο.

0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη με θέμα την αποζημίωση των πληγέντων από την περσινή πυρκαγιά στη Γκάτζια και το Αραχναίο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

«Η πυρκαγιά που έπληξε το περασμένο καλοκαίρι τη Γκάτζια και περιοχή του Αραχναίου στην Αργολίδα, όπως έχω ενημερώσει αρμοδίως και μετά τις σχετικές επιτόπου επισκέψεις που είχα κάνει ο ίδιος αλλά και μετά από τη συνάντηση που είχα στην πλατεία της Γκάτζιας με πληγέντες, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο ελαιοπαραγωγών και στο ζωικό κεφάλαιο κτηνοτρόφων, αλλά και κατέστρεψε βοσκοτόπους. Επομένως, όπως έχω τονίσει, καθίσταται επιτακτική η χωρίς άλλες καθυστερήσεις αποζημίωση των πληγέντων δικαιούχων που βρέθηκαν, και συνεχίζουν να βρίσκονται, σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση καθώς απώλεσαν τις πηγές του εισοδήματός τους. 

Κατόπιν αυτών, 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ: 
Ποια είναι η πορεία της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού σε Γκάτζια και Αραχναίο, και ποιο το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των σχετικών καταβολών»

Αφήστε μια απάντηση