Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η Επίδαυρος σου δημιουργεί την αίσθηση της αγκαλιάς.

0

Ο ηθοποιός παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν με αφορμή την παράσταση Mamma Mia στην οποία συμμετέχει.

Στην ερώτηση «Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;» απάντησε :

«Πολλοί μιλούν για την μαγεία της Επιδαύρου και δεν θέλω να τους το χαλάσω, αλλά δεν υπάρχει καμιά μαγεία στην Επίδαυρο. Η Επίδαυρος αν θέλουμε να μιλήσουμε λίγο για το παρελθόν, ήταν ένα μεγάλο θεραπευτήριο. Αυτό ήταν η Επίδαυρος. Πήγαινε ο κόσμος για να γίνει καλά, γιατί θεωρούσαν ότι το θέατρο είναι ένα κομμάτι θεραπείας για κάποιον που νοσεί. Ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και θεραπευτικά. Οι μεγάλοι μας συγγραφείς όταν καθόντουσαν να γράψουν, δεν καθόντουσαν να γράψουν έργα για να… μαγέψουν τον κόσμο. «Μάστορες» ήταν που δημιουργούσαν κάποια έργα για την εποχή εκείνη. Το πέρασμα των χρόνων και η ιστορία τους έκανε τιτάνιους και στην πορεία ο λόγος τους αποδείχθηκε σοφός.

Και τώρα, λοιπόν, δεν πάμε στην Επίδαυρο για να κάνουμε… μαγεία. Πηγαίνουμε για να παρουσιάσουμε ένα έργο στον κόσμο, το οποίο αν λειτουργήσει σωστά, αν το αποτέλεσμα είναι άρτιο και φυσικά ακολουθήσουν και οι θεατές, τότε ναι μπορεί να δημιουργηθεί μια μαγική στιγμή με την έννοια της μυσταγωγίας. Από εκεί και πέρα σίγουρα αυτό που κάνει ξεχωριστή την Επίδαυρο εκτός από την πολύτιμη ιστορία που κουβαλά, είναι ότι σου δημιουργεί την αίσθηση της αγκαλιάς. Ότι είναι ένα θέατρο που αγκαλιάζει τον κόσμο. Όταν λοιπόν εμείς οι ηθοποιοί πηγαίνουμε στην Επίδαυρο, είμαστε ουσιαστικά οι συνεχιστές της ιστορίας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, μαγεία στην Επίδαυρο έτσι γενικά και αόριστα. Ομορφιά υπάρχει».

Αφήστε μια απάντηση