Η ταινία “Μια Απέραντη Αγάπη” άνοιξε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου (video).

0

Η πρώτη ταινία παρουσιάστηκε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου ήταν η”Μια Απέραντη Αγάπη”.

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους είναι μια ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς μέσα από τα μάτια ενός Ιταλού στρατιώτη που εκτυλίχθηκε στο Άργος του πολέμου 1941-1944. Ο πόλεμος έχει πάντα δύο πρόσωπα: το σκληρό απάνθρωπο αλλά…….. και το ανθρώπινο. Αυτό που σ αφήνει να ελπίζεις. Πάντα μέσα από τα χαλάσματα που αφήνει πίσω του, ξεπηδά μια ελπίδα, μια ηλιαχτίδα πως οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τα λογικά τους και θα ζήσουν και πάλι μονιασμένοι.

Στην δεύτερη αυτή κατηγορία, ανήκει η περίπτωση του Ιταλού στρατιώτη Franco Romano, φοιτητή Ιατρικής, που έδινε καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς υπηρετώντας στη κατεχόμενη Ελλάδα, στο στρατόπεδο των Φιχτίων στην Αργολίδα.

Υπέροχος άνθρωπος, γεμάτος αγάπη, ανιδιοτέλεια και καλοσύνη. Φρόντιζε τους ντόπιους και βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε, όσους τον είχαν ανάγκη χωρίς διακρίσεις.. Μέσα στις στάχτες του πολέμου, η μοίρα έμελλε να του προσφέρει την πιο όμορφη συνάντηση της ζωής του, εδώ στην Ελλάδα: Γνώρισε την μούσα του, τον έρωτά του, την Ευαγγελία του, μια όμορφη μοδιστρούλα από το Άργος, που την είδε πρώτη φορά καθώς εκείνη έπλενε το πρόσωπό της, στην αυλή του σπιτιού της…….

Η ταινία βραβεύτηκε με τα βραβεία: 1. Βραβείο “Best Romance Film” του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού ταινιών Μικρού Μήκους “Global Short Film Awards 2021” στις Κάννες Γαλλίας. 2. Ειδικό βραβείο του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. και 3. Βραβείο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας EKOME «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΕΣ.

https://epidaurusfilmfestival.com/programme.htm

Honorable Mention for Experimental Video – Cosmocinema Awards

An Endless Love. Dir. by Pistevos Nikolaos and Rapti Iliana. Greece, 2019. 13’

Αφήστε μια απάντηση