Τρεις συμβάσεις υπεγράφησαν συνολικού προϋπολογισμού 5,1εκ. ευρώ από την ΔΕΥΑ Επιδαύρου.

0

Η υλοποίηση ενός έργου έχουμε επισημάνει πολλάκις, ότι είναι μια τρομερά χρονοβόρα διαδικασία!

Κάθε φορά που φτάνουμε λοιπόν στην υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει το έργο, έχουν προσπελαστεί δεκάδες εμπόδια που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το έργο,  έχουν εργαστεί αρκετοί άνθρωποι και κυρίως έχουμε ολοκληρώσει ένα μεγάλο γραφειοκρατικό κομμάτι.

Σήμερα 7-3-2023 τρεις πολύ σημαντικές συμβάσεις υπεγράφησαν για τη Δ.Ε.Υ.Α. Επιδαύρου​ στα πλαίσια του “Προγράμματος​ Αντώνης Τρίτσης”.

Οι εν λόγω συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.194.123,33​ €​ αφορούν τα έργα με τίτλο​:

1. Δυο συμβάσεις για το έργο «Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου (συμπεριλαμβανομένων των αντλιοστασίων)», το οποίο εντάχθηκε στις 18-06-2020 στο πρόγραμμαΑντώνηςΤρίτσης,  ως “γέφυρα” από το πρόγραμμαΦιλόδημοςόπουείχε ενταχθεί και το 2019.
2.  «Απομακρυσμένος έλεγχος διαρροών εσωτερικών & εξωτερικών δικτύων ύδρευσης δήμου Επιδαύρου», το οποίο εντάχθηκε στις 27 -11- 2020.

Για την ουσία των έργων, κατανοούμε όλοι και κυρίως η σημερινή δημοτική αρχήτη σημασία τους. Για το λόγο αυτό, δεν άλλαξε ο σχεδιασμός της προτεραιοποίησης που μας έδινε τη δυνατότητα το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και διεκδικήσαμε σθεναρά τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Παρόντες στα γραφεία της ΔΕΥΑΕΠ εκτός του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. Γιώργου Παύλου ήταν και οι κ. Βασίλειος Κουτσιώρης, Νεόφυτος Νικολαΐδης​ και Νικόλαος Καραπάνος από το δίκτυο πόλεων  Δ.Ε.Π.ΑΝ. το οποίο είναι η επιβλέπουσα αρχή των έργων.

Την εταιρεία​«ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ι.Κ.Ε​ για την αναβάθμιση των βιολογικών καθαρισμών Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Υφαντής και την εταιρεία​«SYCHEMA.E» ο κ. Αναστάσιος Γεωργόπουλος.

Την εταιρεία​ ​ «Θ – Φ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»​ για τον απομακρυσμένο έλεγχο των δικτύων ύδρευσης εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Βαχαρίδης.

Τα έργα ξεκινούν άμεσα και τόσο η ΔΕΥΑΕΠ, όσο και η δημοτική αρχή θα τα παρακολουθούν στενά προκειμένου σύντομα και με ποιότητα να παραδοθούν προς χρήση.

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση