Απόδοση τιμής στους 18 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στο Νιχώρι Τραχειάς.

0

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης μαζί με τον πρόεδρο της Τραχειάς Βαγγέλη Στεφανόπουλο , απέδωσαν την οφειλόμενη τιμή στους 18 εκτελεσθεντες από τους ναζιστές Γερμανούς τον Ιούνη του 1944.

Ο δήμαρχος Επίδαύρου ανέφερε:

Η εκτέλεση έγινε στο Νιχώρι Τραχειάς και για το λόγο αυτό θεωρούμε χρέος μας να επαναφέρουμε αυτή την ιστορική στιγμή στη μνήμη όλων μας!

Ενημέρωσα το Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων Σωτήρη Σούχλα για την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου η οποία έχει ως στόχο τις από κοινού ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης.

Ο όμορος Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων με την 187/2018 [ΑΔΑ: ΩΡ5ΖΩΗΛ-ΗΞΦ] απόφασή του είχε εγκρίνει την τότε πρότασή μας -ως αντιπολίτευση του Δήμου Επιδαύρου-.

Τα ιστορικά στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την πρόταση είναι ότι στην περιοχή “Νεοχώρι” Τραχειάς που ανήκει στα διοικητικά μας όρια, στις 5 Ιουνίου 1944 τα γερμανικά στρατεύματα και τα τάγματα ασφαλείας εκτέλεσαν 18 Έλληνες πατριώτες. Οι 17 από το χωριό Καρατζάς που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων και ο ένας από την Τραχειά.

Κάθε χρόνο ο όμορος Δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης στο χωριό Καρατζάς με επιμνημόσυνη δέηση.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Κοινότητα Τραχειάς θα ελέγξει το ιδιοκτησιακό του χώρου και θα προβεί στην σύνταξη τοπογραφικού και όποια άλλη ενέργεια απαιτείται προκειμένου να ανεγερθεί μνημείο.

Αφήστε μια απάντηση