Κίτρινη κάρτα σε «Μήδεια», «Σφήκες», «Φιλοκτήτη» για τα σκηνικά των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

0

Οι ενστάσεις για τα σκηνικά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αφορούσαν μια μπασκέτα, ένα στύλο pole dancing και μια δεξαμενή νερού.

Τον έντονο προβληματισμό τους για τα θεατρικά σκηνικά με τα οποία σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στην Αρχαία Επίδαυρο η «Μήδεια» του Φρανκ Κάστορφ, οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου και ο «Φιλοκτήτης» του Σαράντου Γεωργίου Ζερβουλάκου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, εξέφρασαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίασή τους.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Κάστορφ, ενστάσεις εκφράστηκαν κυρίως για το γεγονός ότι το σκηνικό της περιλαμβάνει, έστω και «σπασμένο», το λογότυπο πασίγνωστης εταιρείας αναψυκτικών: είτε διαφήμιση θεωρηθεί είτε δυσφήμηση, η παρουσία του λογότυπου κρίθηκε προβληματική. Αρκετές ανησυχίες εκφράστηκαν και για την οθόνη (διαστάσεων 10 επί 5 μέτρων) που θα φέρει σε μια γωνία της το λογότυπο και η οποία θα στηρίζεται σε σκαλωσιά που με τη σειρά της θα «πατάει» μεταξύ της ορχήστρας και της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, κάτι που δεν προβλέπεται από τους σχετικούς όρους. Τα όσα θα αποτυπώνονται στην οθόνη (μεταξύ άλλων ένα κόκκινο δωμάτιο με ένα στύλο pole dancing στη μέση) προκάλεσαν επίσης προβληματισμό.

Από τη μεριά τους, οι «Σφήκες» έκαναν αίσθηση στα μέλη του συμβουλίου λόγω μιας επτάμετρης μπασκέτας καλαθοσφαίρισης που σχεδιάζεται να δεσπόζει στο κέντρο του σκηνικού. Ο «Φιλοκτήτης», που θα σκηνοθετήσει ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος στη Μικρή Επίδαυρο, προκάλεσε προβληματισμό για μια δεξαμενή νερού που θα περιλαμβάνει και η οποία πυροδότησε κάποιες ανησυχίες για τυχόν διαρροές.

Τα μέλη του ΚΑΣ αποφάσισαν –αφού ενέκριναν τα σκηνικά των υπόλοιπων παραγωγών– να καλέσουν σε νέα συνεδρίαση του συμβουλίου τους συντελεστές των τριών συγκεκριμένων παραγωγών ώστε αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν διευκρινίσεις και να απαντήσουν σε ερωτήματα.

Αφήστε μια απάντηση