Θ. Γαλάνης: Ο στόχος είναι κοινός και εφικτός.

0

Απόηχος….

Με μικρή καθυστέρηση λόγω ενός θλιβερού γεγονότος που συνέβη στον τόπο που ζούμε, κρίνω σκόπιμο να καταθέσω έναν συνοπτικό απολογισμό της συνάντησης που προκαλέσαμε από κοινού με τον Αλέκο Τσιλογιάννη και πραγματοποιήθηκε στο Λυγουριό στις 2/7/2023 με θέμα «Σχεδιασμός της πορείας προς την κάλπη, προκειμένου να υπάρξει ισορροπία και δυνατότητα έκφρασης και επιλογής όλων των πολιτικών απόψεων».

Στόχος δικός μου ήταν και είναι η διερεύνηση της δυνατότητας συγκρότησης ενός συνδυασμού στον Δήμο Επιδαύρου, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με ομοιογενή χαρακτηριστικά. Δηλαδή, από κοινή πολιτική αφετηρία ώστε να υπάρχει κοινή πολιτική αντίληψη-μοντέλο που είναι δοκιμασμένο πολλές δεκαετίες στον τόπο μας και έχει επιτύχει τον σκοπό.

Η συμμετοχή μικρή μεν, αρκετή δε για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την κρατούσα κατάσταση.     Η δική μου εκτίμηση:

  • Οι απουσίες ηχηρές, από στελέχη της πρόσφατα νικηφόρας πολιτικής παράταξης που βιάστηκαν είτε οι ίδιοι είτε μέλη του περιβάλλοντός τους να κλείσουν θέσεις σε άλλον συνδυασμό!

Βασικά στελέχη της 9ετούς δημοτικής θητείας 2011 – 2019, που και αυτή την φορά επέλεξαν να δράσουν παρασκηνιακά και όχι μέσα από διαδικασίες όπως θα έπρεπε και όπως έγινε το 2010 κατόπιν και πάλι δικής μου πρόσκλησης-παρότρυνσης.

  • Μας τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Γκάτζιος. Όχι όμως για να πάρει θέση(!) όπως θα έπρεπε αλλά για να επιπλήξει τον κ. Τσιλογιάννη που τόσο πολύ βοήθησε το 2019 για τις κινήσεις του.
    Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, ένα στέλεχος που στηρίχθηκε από όλους μας κατά την εκλογή και στην θητεία του, να είναι εσκεμμένα εκτός θέματος, με μόνη έγνοια την δική του κάλυψη και των συνεργατών του. Ο Νοών Νοείτο!
  • Η άποψη ότι πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο ως επικεφαλής, κάτω από το οποίο θα ενταχθούν όλοι χωρίς πρόταση, προφανώς εννοούν το ουρανοκατέβατο!!! Άρα το πραγματικό ενδιαφέρον μάλλον είναι προεκλογικό. Βλέπεται οι κακοδιαχειρίσεις φέρνουν κοντά ανόμοια πράγματα.

Η δική μου θέση, και την καταθέτω για πολλοστή φορά είναι:

  • «ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να συγκροτήσουμε έναν συνδυασμό ομοιογενή, που να εκφράζει την βούληση των πολιτών όπως υποδεικνύουν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα.  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο Δήμος Επιδαύρου να αποκτήσει το κύρος και την θέση που δικαιούται στον αναπτυξιακό χάρτη, με επικεφαλής και στελέχη που θα μπορούν να έχουν άμεσες προσβάσεις απευθείας στα κέντρα των αποφάσεων ώστε στοχευμένα να θέσουν το Δήμο σε αυτή την τροχιά ανάπτυξης.

 
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ


-Δηλώνω παρών και έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη.

Τέλος, επειδή δέχθηκα πολλά σχόλια για την «σύμπραξη» με το Αλέκο Τσιλογιάννη, ξαναλέω ότι, προσωπικές διαφορές δεν έχουμε. Οι όποιες διαφωνίες μας ήταν και είναι καθαρά πολιτικές. Εξάλλου, και στην συνάντηση αυτή δεν υπήρχε συμφωνημένη κοινή γραμμή.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και με ήσυχη την συνείδησή μου, που απέναντι στο κοινό καλό ο εγωισμός δεν είχε και δεν έχει λόγο! Γιατί η δική μου πυξίδα επί 30 χρόνια υπήρξε πάντα η ηθική της ευθύνης.

Λυγουριό 10 Ιουλίου 2023

Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης

Αφήστε μια απάντηση