Είδος πολυτελείας το ελαιόλαδο: Θα ξεπεράσει τα 170 ευρώ ο τενεκές.

0

Σε είδος πολυτελείας αναδεικνύεται το ελαιόλαδο, με τους παραγωγούς να εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει το κόστος των 170 ευρώ. Την ίδια ώρα, κάποιες αλυσίδες χονδρικής άρχισαν να βάζουν πλαφόν στον αριθμό των συσκευασιών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκης, ο παραδοσιακός τενεκές λάδι πωλείται φέτος από 170 έως και 200 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha, η κλιματική αλλαγή παίζει τον πρώτο ρόλο στην αφορία στα ελληνικά εδάφη. «Τα δέντρα τα έκαψε ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή. Η χώρα μας φέτος θα αναγκαστεί να αγοράσει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο iefimerida.gr, επισήμανε τον κίνδυνο οι Έλληνες να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και να σταματήσουν να καταναλώνουν ελαιόλαδο, εξαιτίας της απλησίαστης τιμής του.

Ελαιόλαδο με… αντικλεπτικό στα σούπερ μάρκετ -Πλαφόν για τους επαγγελματίες

Την ίδια ώρα, οι αυξημένες τιμές του ελαιόλαδου στο ράφι έχουν οδηγήσει μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να τοποθετήσουν στις συσκευασίες τους αντικλεπτικά.

Πολλοί επαγγελματίες, φοβούμενοι προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέες ανατιμήσεις, σπεύδουν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες.

Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ για εμπόρους, έχουν αναρτήσει ειδικά ταμπελάκια, βάζοντας πλαφόν στα τεμάχια πώλησης των συσκευασιών.

Αφήστε μια απάντηση